Despre evaluarea bugetarilor: „CONCURSURI CU REZULTATE DINAINTE STIUTE”

Descentralizarea nu va aduce dupa sine si disponibilizari de personal.

Desi, pe de o parte, bugetarii din institutiile care urmeaza sa fie descentralizate s-au ales cu o astfel de promisiune, pe de alta parte au primit si vestea „linistitoare” ca vor trece printr-o evaluare profesionala.

De ce? Este clar ca nu va fi loc pentru toti in directiile ce vor trece in subordinea Consiliilor Judetene, si atunci trierea se va face pe baza rezultatelor evaluarii.

Dorin Ciustea, vicepresedintele Organizatiei Botosani a PP-DD a tras un semnal de alarma privind evaluarile ce vor urma descentralizarii.

„Stirile sunt contradictorii. Domnul Sorescu asigura ieri pe toata lumea ca nu vor fi disponibilizari, in schimb personalul va fi evaluat. Noi am luat la cunostinta de cand suntem in CJ cam cum se fac evaluarile si cam cine ramane, asa ca sa ne lase domnul Sorescu cu povesti din astea, ca le stim si noi. Le-am trait. Se fac niste concursuri cu anunturi de rezultate inainte de tinerea lor”, a declarat Dorin Ciustea.

De asemenea, reprezentantul organizatiei politice amintite a tinut sa comenteze si declaratiile facute recent de presedintele Consiliului Judetean, Florin Turcanu, privind numirea sefilor la directiile care vor trece in subordinea CJ.

„Eu ii reamintesc (n.r. presedintelui CJ), poate a uitat, sau poate consilierii nu l-au sfatuit in totalitate, ca in conformitate cu Legea descentralizarii, persoanele care vor fi nominalizate pentru functiile de conducere se numesc in baza unui concurs, conform prevederilor legale”, a mai spus Dorin Ciustea.

Acesta insa mentionand ca nu l-ar mira deloc daca ar vedea promovand concursurile acele persoane care au fost anuntate initial ca „preferate”.

„Este o practica curenta care se face la nivelul CJ. Eu atrag atentia ca lucrul acesta nu este legal, nu este corect si ar trebui, totusi, sa se dea posibilitatea comisiilor care vor fi numite prin decizii sa isi desfasoare activitatea corect, sa nu se faca presiuni asupra lor. De asemenea, sa nu se puna conditii restrictive, ci doar conditii prevazute de lege, ca sa poata participa la aceste concursuri cat mai multe persoane”, mai sustine Dorin Ciustea.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.