DILEMA VECHE: Traim in lumea lui Verginel Gireada

verginel gireada, deputat PNL

La scurt timp dupa alegerea sa in postul de deputat, Verginel Gireada a aparut destul de des in diferite publicatii nationale, mai ales de sport si de stiri. Dar este pentru prima data cand numele acestuia este pomenit intr-o publicatie culturala.

Ales cu un procent de 66,75%, deputatul pe Colegiul Flamanzi Verginel Gireada se poate lauda cu performanta de a aparea tot mai des in publicatiile nationale atat de stiri, cat si de sport. Insa cea mai mare „realizarea” a lui este recentul articol scris de Andrei Plesu.
Fost ministru al Culturii dar si fost consilier prezidential, Andrei Plesu a pomenit si numele deputatului Verginel Gireada in comentariul din publicatia „Dilema Veche” intitulat „O aniversare uitata”. In respectivul articol, Plesu critica presa si lumea culturala pentru ca s-a uitat ca pe 4 decembrie s-au implinit 25 de ani de la moartea lui Constantin Noica. Filozof si eseist, Constantin Noica a fost unul dintre oamenii de cultura care a avut curajul sa se opuna regimului comunist, motiv pentru care a facut sase ani de temnita si noua de domiciliu fortat.
„Ar fi aproape indecent sa pomenesti numele unui om intreg si sa-i cinstesti memoria pe o scena dominata de prim-ministri fara onoare, de parlamentari specializati in talharie, de impostori deveniti institutii, de «destepti» fara simtul realitatii si de baieti pragmatici cocotati, golaneste, pe subrede butaforii electorale. Traim in lumea lui Verginel Gireada. Noica nu face parte din aceasta galaxie. In aceste conditii, uitarea lui e de rigoare. E un fel de a-l proteja”, scrie Andrei Plesu.
Citeste intreg articolul AICI

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.