DIRECTORI avertizati de Liviu Dragnea sa elibereze functiile!

Liberalii au reactionat la cerinta vicepremierului social-democrat.

Direct si fara nicio nuantare, vicepremierul Liviu Dragnea le-a transmis raspicat liberalilor care ocupa functii de directori pe criterii politice sa lase locurile libere.

Ministrul a declarat in timpul scurtei sale vizite la Botosani ca doar directorii care au dat concurs pe posturile de conducere a institutiilor publice pot sa stea linistiti, dar in anumite conditii.

„Daca au castigat un concurs, sigur, isi pastreaza postul daca respecta fisa postului si daca respecta legisltatia si regulamentele interioare ale institutiilor respective”, a declarat vicepremierul Liviu Dragnea.

Dar, pentru ceilalti sefi din randul liberalilor mesajul este categoric: „cele care sunt functii politice detinute inca de PNL, vor fi eliberate”.

Social-democratul care conduce Ministerul Dezvoltarii mai spune ca liberalii ar fi trebuit sa nu astepte invitatii pentru parasirea posturilor.

„In mod normal, pana acum trebuia sa isi dea demisia daca sunt in opozitie si au iesit de la guvernare”, a conchis ministrul Liviu Dragnea.

Viorel Iliuta, presedintele organizatiei municipale a PNL Botosani, a catalogat declaratia facuta de Liviu Dragnea ca fiind o amenintare publica la adresa functionarilor din deconcentrate.

„Cred ca aduce prejudicii grave de credibilitate si imagine statului roman, functionarii din deconcentrate nu sunt marionete politice. Sunt oameni care si-au ocupat postul prin concurs, ca atare nu pot fi insultati de niciun lider politic, oricare ar fi el. Se pare ca se revine la vechile practici discretionare, mai ales acum, dupa consolidarea pozitiei de la guvernare si acest lucru, din punct de vedere al imaginii Romaniei, este pagubos. Se doreste probabil si se ascunde de fapt intentia de a acapara serviciile deconcentrate, este vorba de dorinta social-democratilor de a controla totul in administratie, de la director pana la portar, fara sa existe respect pentru competenta, pentru performanta oamenilor din administratie”, a declarat Viorel Iliuta.

PSD doreste sa numeasca toti oamenii din teritoru, si vrea sa detina intregul control al Romaniei, a mai spus liderul liberal.

„Abordarile acestea de tip politicianist privind inlocuirea liberalilor din servicii deconcentrate mi se pare o politica paguboasa, indiferent din ce partid provin sefii de deconcentrate trebuie sa respecte legea si sa isi faca datoria cu toata capacitatea lor profesionala”, a conchis Viorel Iliuta.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.