Directori de scoli transformati in „agenti electorali”! Sunt impinsi sa imprastie minciuni, spun liberalii

Sefii liberalilor botosaneni afirma ca in multe scoli directorii s-au transformat, impinsi de conducerea Inspectoratului Scolar, in adevarati agenti electorali. Liberalii sustin caiIn unitatile de invatamant se face campanie pentru Mihaela Hunca, inspectorul scolar general al ISJ si, in acelasi timp, candidat din partea PSD pentru un loc in Parlament. Sunt semnale clare in acest sens.

Catalin Flutur, presedintele organizatiei judetene a PNL Botosani, Catalin Flutur, sustine ca in scoli, directorii cu delegatie, transmit de zor ca tot ceea ce s-a facut, orice reparatie, orice investitie, i se datoreaza sefei ISJ, Mihaela Hunca.

„Vorbesc de directorii de scoli din comune, carora li se spune ca Alfa si Omega in judet si tot ceea ce se intampla, toate realizarile intr-o scoala, daca s-a dat cu var pe un perete sau daca s-a schimbat ceva la o fereastra, se datoreaza doar inspectorului general. E fals. Acesti directori de scoli cu delegatie sunt foarte buni agenti electorali. Li se baga in cap, probabil multi dintre ei stiu lucrul acesta, dar trebuie sa spuna si ei la randul lor ceva, ca daca nu ar fi existat nu stiu ce comisie de invatamant pe la Senat sau nu stiu ce inspector general pe undeva, nu se intampla nimic in scolile lor”, a spus Catalin Flutur, in cadrul unei conferinte de presa.

Presedintele Organizatiei Judetene a PNL a facut precizarea ca Legea educatiei clarifica aspectul finantarii scolilor, stipuleaza clar faptul ca exista alocatia de baza, care vine direct pentru salarii si pentru lucrari minimale de intretinere, si exista alocatia complementara, care este aprobata in consiliile locale, cu primarii in functie.

Flutur a mai subliniat ca numai 60% din fondurile alocate scolilor au fost cheltuite pe lucrari de reparatii si intretinere pana la finele lunii octombrie. Iar pana la sfarsitul anului, o parte din suma ramasa nu va putea fi cheltuita.

Acuzatii la adresa inspectorului scolar general a adus si liberalul Cristian Achitei, care sustine ca Mihaela Hunca incearca sa-i sperie pe primari ca pentru lucrarile la scoli, daca nu le da aviz pe autorizatie sanitara, nu vor putea face nimic.

„Ii cheama pe toti primarii si le striga ca daca nu le da dumneaei aviz, nu se intampla nimic. In regulamentul de aprobare a lucrarilor pe scoli, pe autorizatie sanitara de functionare, nu exista nicaieri prevederea ca trebuie luat un aviz de la ISJ. Lista trimisa la Minister de catre ISJ, prin tovarasa Hunca, nici nu cuprinde toate scolile care au probleme cu autorizatiile sanitare de functionare”, a explicat Cristian Achitei.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.