DN 28B BOTOSANI-TARGU FRUMOS. Raspuns clar din partea ministrului Transporturilor in urma interpelarii unui parlamentar botosanean!

Cei 7 parlamentari PSD nu au reusit acest lucru, chiar daca la Guvern se afla colegii lor de partid. Aflat in Opozitie, parlamentarul liberal a primit un raspuns pozitiv din partea ministrului in care este anuntat ca pentru acest drum national a fost elaborata expertiza tehnica si se afla in proces de avizare de catre Consiliul Tehnico-Economic din cadrul CNAIR.

In urma interpelarii facute de deputatul liberal Cristian Achitei, ministrul Razvan Cuc a venit cu un raspuns scris, in care da sperante botosanenilor. Astfel, acesta a anuntat ca, in cursul lunii august 2017, printr-o Hotarare de Guvern, se va putea demara procedura de achizitie pentru proiectarea si executia lucrarilor.

„Asa cum am declarat public in repetate randuri, modernizarea drumului dintre Botosani si Targu Frumos a fost, este si va continua sa fie prioritatea absoluta a mandatului meu in Camera Deputatilor.

Primul demers oficial in sprijinul acestui proiect a fost formularea unui amendament la Legea Bugetului de Stat pe anul 2017 pentru includerea nominala a modernizarii DN 28B pe lista investitiilor finantate in acest an de la bugetul statului. Lipsa sprijinului politic din partea parlamentarilor PSD de Botosani, membri ai majoritatii aflate la guvernare, a dus, din pacate pentru noi toti, la respingerea acestui amendament. Asta desi m-am straduit sa ii conving pe fiecare in parte ca alocarea de la buget a unei sume oricat de mici pentru acest obiectiv de interes major pentru dezvoltarea judetului ar reprezenta un urias pas inainte, echivaland cu demararea efectiva a lucrarilor si cu certitudinea ca in anii urmatori modernizarea drumului va fi finalizata”, a spus deputatul Cristian Achitei.

Si pentru ca nu a vrut sa renunte la acest demers, in luna martie, parlamentarul liberal a redactat si o interpelare ministrului Transporturilor, Razvan Cuc, pe tema calendarului luat in calcul de guvernanti pentru reabilitarea si modernizarea a trei drumuri nationale de pe raza judetului Botosani, inclusiv a DN 28B Targu Frumos – Botosani.

Textul integral al interpelarii il puteti citi mai jos.

„Urmare a interpelarii, ministrul Cuc a fost obligat sa imi raspunda in scris, in termenul prevazut de lege, documentul fiind cel pe care vi-l prezint atasat mai jos. Fragmentul cel mai important in acest moment al inscrisului asumat oficial de ministrul Transporturilor este cel referitor la procedurile concrete ce urmeaza sa fie parcurse, conform angajamentului lui Razvan Cuc, in aceasta luna. Cum august este si perioada in care se va produce prima rectificare bugetara din anul 2017, astept cu interes ca guvernantii majoritatii PSD-ALDE sa isi respecte angajamentele si sa demareze lucrarile la proiectul de modernizare a DN 28B Targu Frumos – Botosani.

Sper ca macar de aceasta data promisiunile clamate in fata botosanenilor de pesedisti sa fie onorate prin fapte concrete si sa nu se dovedeasca, asa cum s-a intamplat de atatea ori pana acum, a fi doar simple vorbe goale, minciuni propagandistice sau, daca preferati, «tepe» trase propriilor votanti”, a mai spus deputatul liberal Cristian Achitei.

Raspunsul ministrului Transporturilor, Razvan Cuc, il puteti citi mai jos.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.