DOAR O VORBA: Banalul fura banul

Initial, am dorit sa pun titlul acestui text: „De la curent la gaze”. Suna banal.

Privind in jur am sesizat ca tocmai banalul e cel ce fura banul din buzunarul romanului. Acum, cand ghioceii anunta revigorarea naturii, romanasul nostru e tot mai abatut si mai ingrijorat de ziua de maine.

In loc sa se bucure cand vede postasul batandu-i la usa sperand sa-i aduca o veste buna, il apuca frisoanele. Cu mainile tremurande si cu inima cat un purice abia poate sa-si balbaie cifrele de pe facturile de gaze si de curent.

Traieste un sentiment frustrant, ii revin in minte cateva secvente de pe timpul campaniei electorale din 2012, ii vede pe cei doi „salvatori de tara”, Victoras si Crin.

Si pe hahalerele noastre botosanene perindandu-se pe ecranul mintii si promitandu-i numai lapte si miere.

Asa sarac cum e, inca mai spera. E an electoral, cu doua randuri de alegeri, poate ca va mai primi doua-trei scovergi pentru a supravietui pana in 2016 cand promisiunile vor curge din nou din abundenta. Si uite asa,  ne ducem traiul din rau, in mai rau.

Am avut o toamna bogata si o iarna blanda, natura a fost cu mult mai generoasa decat ai nostri guvernanti. Pe scena politica au fost numai harjoneli si harcateli.

Ba Victor si Crin i-au bagat ghearele in gat lui Basescu, ba presedintele i-a dat in cap pe cei doi ca pe niste prescolari pisorcosi pana s-au smintit rupandu-si fratia.

Au fost cateva schimburi de upercuturi care ne-au facut sa uitam de promisiuni si de foame. Timp de doi ani cei de la guvernare au tinut-o una si buna: „Boc si Basescu v-au taiat pensiile si salariile!”.

Vazand ca nu mai merge si ca romanasul e mai interesat de ceea ce se intampla acum in tara si nu de ceea ce i s-a intamplat candva, Victoras si sleahta lui de ministri penali au schimbat sloganul: „ministrii liberali au fost de vina pentru neonorarea promisiunilor”. Alta gogorita, cu aceeasi fundita!

De doi ani scumpirile se tin lant: preturile la gaze si electricitate au crescut cu peste 50%. Efectul avalansei s-a produs imediat, toate produsele s-au scumpit, atat cele industriale cat si cele agroalimentare.

Salariile au ramas la nivelul anului 2012, pensiile au fost doar indexate cu procentul de inflatie. Cu toate astea guvernantii nostri au curajul sa se laude cu cresterea economiei.

Atunci, unde-s banii? Simplu de realizat. In buzunarele politicienilor. Lucru demonstrat de DNA si de celelalte falange ale justitiei. Cad coruptii pe capete, ca popicele  lovite de-o bila magica.

Un guvern mai penal decat acesta n-a existat in istoria moderna a Romaniei, cu un premier mitoman, a carui singura misiune a fost sa le tina de sase coruptilor!

Lumea de la tara este disperata, taranii sunt somati sa-si plateasca impozitele pe pamant si pe animale, isi scot de la ciorap si bruma de agoniseala. Bineinteles, doar cei care o au, pe ceilalti ii auzi vorbind singuri si blestemand ziua cand au pus stampila pe USL.

Vin zile si mai negre, se scumpeste combustibilul, odata cu el vor creste din nou toate preturile. Nu ne ramane decat sa deschidem mai bine ochii in fata urnelor, sa asteptam cu adevarat o minune. (Lucian Alecsa)

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.