DOAR O VORBA: Campanie usoara!

A inceput campania electorala. Cum zic unii: „A inceput balamucul!”. Sa speram ca va fi o campanie electorala linistita si poate (poate?!) civilizata. O parte dintre oameni inca nu sunt decisi. Se vor decide dupa campania electorala. Altii vor vota sub impulsul crizei economice, care se pare ca nu vrea sa ne lase in pace. Unii vor vota rational. Sa speram ca vor fi multi. Pentru ca votul rational, la obiect, este cel mai curat vot dat unuia dintre candidati.

Doar o vorba vreau sa spun: ca din cei 22 de ani de democratie (chiar si originala, cum o numeau unii un timp), abia in ultimii opt ani in municipiul Botosani lucrurile au inceput sa se mai miste. in ceilalti 14 ani (cu primari de stanga) orasul a fost unul „mort”, fara activitate economica, cu someri tot mai multi si, chiar inghetat, in adevaratul sens al cuvantului. Ne laudam mereu ca avem botosaneni in Guvern, dar despre asta, in iarna 2003/2004 am indurat un frig cumplit. Parcul „Mihai Eminescu” arata salbatic, neingrijit, niciun eveniment cultural-artistic nu avea loc, lacul, cu tot cu barcute, „disparuse” de tot. Centrul Vechi era plin de gunoaie si oamenii se fereau sa treaca pe acolo. Cat despre locurile de joaca din cartiere, rar dadeai peste cate unul, si acela cu scrancioburi si tobogane vechi, de multe ori un pericol pentru cei mici.
Ce usor uitam. Si frigul suportat pe cand social democratii au „uitat” de botosaneni lasandu-i sa inghete o iarna intreaga in case. Si spatiile verzi in paragina, si pietonalele distruse si lipsa locurilor de joaca pentru cei mici. Nu ar trebui decat sa facem un exercitiu de memorie.
Par toate departe, acum cand ne plimbam copiii sau nepotii printr-un parc cu care ne invidiaza cei din judetele vecine, cand vedem cladiri reabilitate in Centrul Vechi si perspectiva unei zone de agrement de care sa se bucure toti la sfarsit de saptamana. Intrarile in municipiu sunt mult mai prietenoase si te imbie sa calci si prin orasul nostru macar din curiozitate, daca nu din alt motiv. Reabilitarea strazilor si realizarea de sute de locuri de parcare sunt lucruri care exista si nu pot fi contestate. Deschiderea municipalitatii catre investitori a determinat venirea celor de la Kaufland, Carrefour, Lidl.
Avem sub priviri un oras schimbat mult fata de ce a fost pe vremea social democratilor. Hai, recunoasteti, pentru ca nu este asa greu sa readuceti in memorie fata orasului cu ani in urma. Si, culmea, cel care a gospodarit orasul in ultimii ani, nu a asteptat sa-i vina de la „Centru” totul, asa cum asteptau primarii PSD-isti si se scuzau ca sacul de la Guvern nu ajunge pentru toata lumea. Cand votam gospodarul orasului, votam omul. Nu promisiunile, ci faptele. Botosaneanul insa este intelept. Chiar daca este in firea omului de a mai uita sau atenua in timp din imaginea trecuta, la ceas de analiza, de bilant si judecata, stie pe cine merita sa puna baza. Chiar daca in aceasta campanie multi vor dori sa arunce o perdea neagra peste realizarile cu care, ca botosaneni, ar trebui sa fim mandri. Este loc si de mai mult, nimic de spus. Dar cand cei care au lasat ani de zile orasul in paragina, acoperiti la acea vreme doar cu scuze, vin acum si-ti spun ce tari sunt si ce vor face, parca iti vine sa zambesti. Spune, botosanene, pe cine crezi? Pe cel care a muncit si a schimbat in bine fata orasului, sau pe cel care promite, laudandu-se ca-i din familia social democratilor, sperand ca poate ai uitat ca la vremea „neamului sau” nu a facut mai nimic pentru locul in care traiesti.
Campanie usoara! (Adrian Dimitriu)

PS: Daca vrei sa comentezi pe marginea acestui articol, intra pe www.reporterul.ro si spuneti parerea la sectiunea „comentarii”.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.