DOAR O VORBA: Cine este pentru examen de admitere obligatoriu la facultate?

Examenul de admitere la facultate este in intentia actualilor guvernanti. In sfarsit, se revine la normalitate, spun profesorii si elevii care pun pret pe invatatura. Se muta insa si mita?

Printr-o astfel de decizie, s-ar putea sa se mai coboare nivelul dificultatii subiectelor la bacalaureat, chiar daca nici in ultimul an nu se poate spune ca ar fi fost foarte ridicat.

Daca nu va mai conta la admiterea in facultate media de la bacalaureat, se scade presiunea de pe acest examen. Apare insa o intrebare: se muta si mita de la comisia de bac la cea de la facultate? Nu este exclus. Dar, cu certitudine, nu va mai scrie profesorul pe tabla subiectul pentru toti cei din amfiteatru, chiar daca nu vom vedea, probabil, camere de filmat in salile de examen.

Deci, pe cine ingrijoreaza examenele la facultate? Am auzit parinti care se tem de o astfel de perspectiva, argumentand ca oricum mita nu dispare, iar media din anii de liceu este mult mai relevanta decat nota obtinuta poate intr-o zi in care candidatul nu este in cea mai buna forma. Eu spun ca o varianta perfecta este greu de gasit, dar anii in care examenul pentru intrarea la facultate era obligatoriu au dat specialistii cei mai bine pregatiti.

Odata cu scoaterea examenului de admitere la facultati s-a zis cu calitatea, selectia candidatilor admisi a lasat loc multor tineri care nu aveau ce cauta in invatamantul superior.

Este opinia mea, care poate fi diferita de a altora. Deci, cine este pentru examenul de admitere la facultate? (Adrian Dimitriu)

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.