DOAR O VORBA: Dupa chipul si asemanarea pucistilor

Niciunde in societate nu se confirma mai acatarea proverbele decat pe scena politica. Cu totii am auzit de proverbul: „cine se aseamana, se aduna”, va rog  sa priviti cu atentie la ceea ce se intampla la varf in politica romaneasca.

Este de ajuns sa-ti fixez privirea spre cei doi pucisti de rang inalt, pesedistul  Victor Ponta si liberalul Crin Antonescu, si vei vedea de ce sunt in stare romanasii nostri dupa ce le intra puterea la cap.  Se comporta de parca ar fi frati siamezi, cum unul face prostia, de indata il copiaza celalalt, de peste o luna o tin intr-un desfrau politic de neimaginat. Stiu, liberalii vor veni si ma vor contrazice spunand ca lucrurile nu stau chiar asa, Crin Antonescu n-a copiat inca vreo teza de doctorat sau vreo  alta lucrare stiintifica ca sa fie asemanat cu Victor Ponta. Le pot raspunde ca intr-o astfel de situatie au putintica dreptate, bietul Crin n-a avut timp de asa ceva, nu s-a sinchisit sa-si scurteze somnul de dimineata xeroxand tot felul de legi si alte prostioare, e drept,  mai mult l-a ajutat odihna, numai somnul ratiunii a dat nasterii atator nelegiuiri ce fierb acum sub teasta lui de mare presedinte. Comportamentul celor doi a avut efect imediat si asupra uselistilor din teritoriu. Sa tragem cu ochiul spre noul primaras de Botosani si spre presedintele Consiliului Judetean, ei sunt expresia vie si conducatoare a acestui judet de rosu, si vom vedea ca totul se confirma.
Ovidiu Portariuc cu greu a putut fi vazut la ochi de cand e in fruntea municipiului, zilele in care a dat pe la munca  a fost mai mult ocupat cu micile retusuri la nivelul aparatului primariei; a  mai schimbat un functionaras, a mai uns un consilier, a mai testat un gardian. Deh, lucruri firesti! O zi si-a instruit secretara si subordonatii cum sa-i minta pe cei ce incearca sa-i calce pragul, iar restul zilelor  le-a petrecut pe litoral anuntand populatia prin intermediul presei c-a plecat la Mangalia la ceva cursuri privind protectia mediului cand de fapt domnia sa a fost  la ziua prietenului Radu Mazare. O fi fost si la ceva cursuri, dar a arunca in fata noastra doar jumatati de masura mi se pare o atitudine infantila, marca  Victor Ponta. Si apoi, stimate domnule primar, primaria nu-i proprietate dumitale, gen ferma vegetala de la Vlasinesti, ca angajatii de la poarta institutiei, platiti din bani publici, sa respinga cu brutalitate presa si chiar persoane cu necazuri veniti in audienta! Cum ramane cu promisiunile electorale? Ati tot  trambitati  ca veti fi in permanenta la dispozitia botosanenilor, si iaca, brusc , sunteti mai preocupat a va serba ziua de nastere inchis in primarie decat a va intalni cu cetatenii. Gest reprobabil!
Veti ramane uimiti, despre Florin Turcanu sunt foarte putine de spus. A iesit in evidenta prin doua fapte majore. A impartit bugetul  judetului intr-un mod haiducesc, si-a batut joc dintr-un sfert din populatia acestui judet, au ramas localitati fara bani, iar cel de a-l doilea gest de „bravura”  a fost unul  administrativ; a cumparat hartie igienica la Consiliul Judetean, a dus covoarele institutiei la spalat  iar de vreo saptamana incearca sa-si  modifice biroul, de fapt, sa-l  dubleze, suma ce va fi investita pentru aceasta ultima placere e una modica, de vreo 2 miliarde de lei vechi.  Gurile rele spun c-ar intentiona sa-si mute si familia in institutie spre a fi cat mai aproape de banii judetului. Inca-i bine atata timp cat va tine manutele in buzunare. (Lucian Alecsa)

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.