DOAR O VORBA: Eschivari legislative cu damf penal

Iaca, si-n judetul nostru se intampla lucruri care se intampla si la nivel central, ba mai mult, se pare ca suntem chiar primii ca ingeniozitate. Sa vedem despre ce-i vorba. Paradoxal, legile in Romania sunt facute tocmai de hoti, de cei care zilnic sunt sub ispita bucatelor infruptandu-se din ele fara sa fie ale lor.

De aceea, bietii nevinovati, cand fac aceste acte normative se gandesc mai intai cum sa le „fractureze” pentru ca la o adica sa le poata incalca fara a da cuiva socoteala. Din ’90 incoace traim sub semnul acestui joc de-a legile pentru dulai, degeaba se smiorcaie cateii, niciodata dreptatea nu va fi de partea lor. Acum sa schitam profilul unui asemenea dulau botosanean. Cu vreo cateva zile in urma toata presa centrala vuia cu lovitura data de Felix-motanul Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Dosarul de coruptie al individului era in faza finala, se astepta doar pronuntarea sentintei. Ei bine, conservatorul nostru de indata si-a dat demisia din Senat invocand tot felul de prostii de-au ras si curcile de ele. Toata aceasta mascarada a facut-o doar pentru ca dosarul penal sa fie retrimis spre judecata la un tribunal oarecare din capitala pentru ca procedurile sa fie reluate de la punctul zero. Ceea ce inseamna inca vreo 2 ani de tergiversari. Cu revocari de instanta, cu audieri de noi martori  si cu multe alte chichite avocatesti.
Vreau sa spun ca nu Felix motanul e primul politician care a patentat aceasta sotie legislativa, e fostul lui coleg de partid, George Copos, nimeni altul decat zgarcitul patron al echipei de fotbal Rapid, cel care fara a trage lozul cel mare a luat in schimb pontul cel mare de la Loteria Romana subtilizand prin ceva acte false niste imobile in valoare de cateva sute de miliarde. Procesul individului s-a reluat pentru a treia oara folosindu-se de aceleasi manevre legislative.
Aceeasi formula magica a folosit-o si Florin Turcanu. In ziua in care era asteptata sentinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie privind falsul si uzul de fals in inscrisuri oficiale de care este acuzat deputatul si-a dat demisia din Parlament fiind de indata uns ca presedinte al Consiliului Judetean. Motivatia lui pare simpla: „ce-am facut, am vrut si eu sa vad daca stiu sa semnez si uite, din greseala am semnat in locul unor colegi liberali”. Traim in tara tuturor posibilitatilor si tuturor abuzurilor, legile sunt calcate in picioare cu lejeritatea unei feline, incepand de la cei de sus pana la cel mai anemic politician. Priviti-l pe premier, nici ca-i pasa ca a comis un furt intelectual. Chiar se mandreste cu asa ceva, iar Crin Antonescu se crede un mic Napoleon, are impresia ca totul i se cuvine in aceasta tara.
P.S. La ultima sedinta a CJ, consilierii judeteni au aprobat postul de administrator public, atentie!,  acesta trebuie sa aiba „capacitatea de exprimare (scris, vorbit, citit) in cel putin o limba straina”. Nu s-a specificat daca este acceptata limba ciobaneasca, folosita din zori si pana-n noapte de insusi presedintele acestei institutii. Se pare ca la acest… nivel limba romana a devenit limba straina. (Lucian Alecsa)

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.