Home Politica DOAR O VORBA: Felix si Bubico

DOAR O VORBA: Felix si Bubico

La vreme de seara, pe Antena 3, apare capul unui catelus deocheat, plin de fundite rosii si tricolor. Paradoxal, are fata angelica si glas de mironosita, ca profesie e pastor, adica duhovnic de suflete ravasite, ca ocupatie actuala, e sluga de diavol.

Cum face ochi, cum incepe sa „schelalaie” disperat catre Cotroceni, maraindu-l in fel si chip si pe Baselu, acuzandu-l de toate relele din Romania, ba chiar si din Europa.

Din curiozitate, aseara m-am asezat in fata televizorului si-am tras cu ochiul sa vad cum maraie. Mi-am zis: acesta-i Mihai Gadea in blana lui Bubico, potaia de serviciu a motanului Felix. Metamorfoza periculoasa pentru un tip in floarea varstei.

A tinut-o vreo jumatate de ora intr-un: Ham! Ham! Ham! hodorogit. Sunt sigur, o mare parte a telespectatorilor si-au pus vata in urechi, totusi, au fost si multi care l-au aplaudat la scena deschisa.

Ati ghicit, acestia sunt cuconii mogulului, cei ce-l mangaie „mumos” pe Felix pe blanita, ori de cate ori este harcatit de Bismarck… dulaul de la Cotroceni sau de procurorii care-i scarmana trecutul.

Pana nu demult i-a mers bine jigodiei, a dospit infasurat in toalele de securist, fara sa-l deranjeze nimeni, ba mai mult, a topait din „paneras in paneras”, mai pe la putere, mai in opozitie, muscand democratia din toate pozitiile.

Ii place la nebunie maduva de ciolan boieresc, nu da inapoi nici de la laptic de vacuta pesedista, numai sa fie caldut, nici prea-prea, nici foarte-foarte. Indrageste si cascavalul proaspat, plin de gauri.

Din momentul in care niste soricei neastamparati de la CNAS i-au aruncat in fata dosarul de turnator si Baselu a desecretizat afacerea „Dunarea”, maraie artagos la toata lumea, l-a inlaturat din preajma custii si pe Cacarau.

Ce mai, miauna ca o fiara, vede in procurori numai pui de catea basesciana, musca in sec, clantanind din dinti ca un apucat cand aude zanganit de catuse.

Mai stii, jigaraia dracului, s-o fi crezand vreun motan birmanez si noi habar nu avem! Are si cativa slugoi de soi, ce si-au gasit adapost pe la „Antenele lui”. De exemplu: Mircea Badea il cocoloseste precum mamitica, ii igienizeaza cocina, ii spala blanita dandu-i limbi prin… gura presei.

Dar tot degeaba, apucaturile lui de jigaraie indracita il tradeaza. Iaca, pana si acest avorton canin, Bubico, se da dulau de mass-media intentionand chiar sa candideze pentru fotoliul de la Cotroceni. Ptiu, drace! E greu sa-i redau toate maraiturile, cand se infierbanta scheuna ca un dracusor, iar cand vrea sa fie convingator sughite de parca s-ar ineca. Uneori emite un damf puturos, de parca ar fi sconcs.

Si totusi, eu raman sa cred ca este doar o jigodie, ce nu trebuie luata prea mult in seama. Si uite asa, v-am spus povestea lui Bubico de la Antena 3, care face rating cat toate celelalte posturi de televiziune la un loc. Oare de ce? Nu cumva suntem un popor masochist?

Si acum vorba lui conu’ Iancu din Haimanale, care detine si cheia acestui pamflet: „Vedea-te-as la Babes, jigaraie indracita!” sau „Lovi-te-ar jigodia, potaia dracului!”. (Lucian Alecsa)

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version