DOAR O VORBA: Generalul armatei moarte

Titlul este sugerat de romanul celebrului scriitor albanez Ismail Kadare.

Oricat am vrea timpul e neiertator cu noi, atat ca indivizi cat si ca natiei, orice deraiere de la firescul mers al omenirii poate fi fatal. Si-n politica lucrurile stau la fel, indivizii fara coloana vertebrala sunt ignorati de istorie sau in cel mai bun caz sunt tratati ca exemple negative.

Este stiut faptul ca  de cand e lumea Generalul este cel care da ordine, iar Soldatul, adica individul oarecare, cel lipsit de putere, le executa fara a se putea opune in vreun fel. Sa privim spre ceea ce se intampla in lume odata cu globalizarea. Dar mai intai sa ne oprim mai aproape.

Uniunea Europeana, care joaca rolul genericului General, face instructie cu orice Soldat inrolat de buna voie in batalionul globalizarii. Acceptand aceasta pozitie, bietul de el, chiar daca are probleme de adaptabilitate sau de sanatate, este obligat sa se supuna regulamentului de ordine interna, sa raspunda fara sa replice in vreun fel programului impus de  cei de la pupitrul de comanda.

Acum vreo zece ani ne dadeam de ceasul mortii sa intram in UE, asta se intampla pe cand dezabilitatile noastre democratice erau vizibile. Asa, cu micile si marile noastre handicapuri am fost in cele din urma acceptati.

Timpul a trecut si vad ca noi tot nu ne-am adaptat pe deplin, in 2012, cam pe vremea aceasta, am vrut sa dam Generalului european o adevarata lectie de obraznicie palmuind democratia ziua in amiaza mare. Dupa ce-am fost pusi la colt pe coji de nuci de catre mai marii de la Bruxelles, poporul roman s-a inversunat atat de rau pe nesimtitii de europeni incat la alegerile generale din iarna anului trecut i-au avansat pe curajosii palmuitori ai democratiei la gradul de generali mioritici.

Cei din UE au inghitit galusca fara sa faca fite, dar de atunci sunt doar cu ochii pe noi, cum calcam nitel in strachini, cum ne bat obrazul.

bet365

Zilele trecute Victoras – motoras, cel cu morala pe imas, a fost urecheat destul de dur pentru minciunele rostite pe negandite. Cica i s-a soptit de un oficial european precum ca Romania ar beneficia doar laude in Raportul MCV, numai ca de indata i s-a batut obrazul de insusi purtatorul de cuvant al forului european. Si zau, pandurului Victoras nici ca i-a pasat.

Mitomania rimeaza cu prostia si face casa buna cu nesimtirea. Sunt convins, atata timp cat ne va conduce generalul cu epoleti de caporal, pe numele sau de politician Victor Ponta – Pinocchio, Europa va face instructie cu noi, exista pericolul sa ne paralizeze orice tentativa de-a fi in rand cu lumea occidentala.

Am mai avut cativa generali de mucava prin fruntea partidelor numai ca au sfarsit-o ca puful de papadie sub adierea vantului, se intorc de unde au rasarit, in negura anonimatului.

In acest zile i s-a cantat prohodul  extremistului Corneliu Vadim Tudor. L-au halit proprii lui copilasi nationalisti, primul care i-a sarit la beregata a fost Ghita Funar. Lui Vadim nu i-a mai ramas decat sa dialogheze paranoic pe Antena 3 cu pitipoancele din Ferentari: Oana si Marioara Zavoranu.

O soarta mai dura o are generalul de Pipera, Gigi Becali. Si asta a crezut ca odata intrat in politica l-a prins pe Dumnezeu de picior, numai ca procurorii de la DNA de urgenta l-au trimis la vatra cu gradul de soldat neinstruit.

La fel, si generalul-filfizon Adrian Nastase a fost degradat tot de cativa procurori… basisti, asta intamplandu-se intr-o noapte de pomina, cu focuri de artificii si gloante oarbe. Avand preocupari intelectuale Bombonel a profitat din plin de racoare, a scris zece carti dintr-o rasuflare. Timpul e cel care le va masura valoarea.

La final l-am lasat pe senzationalul general otevist Dan Diaconescu, acesta va sfarsi in ghearele noptii, prea s-a vrut hultan dovedindu-se in cele din urma a fi un pitigoi de apartament, ce singur si-a infipt gheara in gat.

Si la Botosani sunt cativa aghiotanti de-ai lui Victor si Crin care se dau mari generali. Zau, sunt de compatimit, sunt de tot rasul, joaca poker pe banii contribuabililor, cum unul cica prinde o carte buna si pluseaza ceva, de indata celalalt sare cu o suma mai mare.

Daca CJ a aruncat cu niste bani in plimbari onirice, a caror protagonisti sunt persoane din popor, de indata a venit primarul si a varsat o caciula de malai in traista unei fantomatice echipe de handbal.

Domnilor alesi, lasati cacialmaua, va veni timpul sa decartati la DNA tot ce-ati facut cu banul contribuabilului. (Lucian Alecsa)

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.