DOAR O VORBA: Guvernul „copy-paste”

Paradoxal, Guvernul Ponta e compromis fara a fi reusit sa nemultumeasca inca poporul prin deciziile sale, poate ca doar cresterea pretului la curentul electric cu 5 la suta sa fi provocat ceva deranj in buzunarele romanului.

Veti intreba cum se poate asa ceva, aceasta compromitere la… rece. Simplu. Victor Ponta si-a ales ministri dupa chipul si asemanarea sa. Dar mai intai sa-i facem portretul „Micului Titulescu”, sa-i vedem ridurile si apucaturile. Cred ca cel mai mare afront adus vreodata marelui diplomat si om politic Nicolae Titulescu a fost atunci cand Adrian Nastase l-a asemanat pe Victor Ponta cu inegalabilul nostru ministru de Externe din perioada interbelica. Aici ramane o dilema, nu stim cu exactitate cand a facut aceasta declaratie laudativa la adresa elevului sau, inainte sau dupa ce l-a incurajat sa plagieze lucrarea de doctorat. Furtul unor idei nu se compara cu furtul unui ou si nici chiar cu furtul unui bou, este un atentat la tot ceea ce inseamna originalitate, celula creatiei este ideea, gestul de a-i copia cuiva ideile, este un act de parazitism intelectual ce denota neputinta creativa, dar si multa lasitate, iar in momentul cand se ascunde si sub masca arogantei este de-a dreptul marlanie. Pe scurt, Victor Ponta e un marlan politic cu aere de doctor in drept. Nu stim daca aceste „calitati” au constituit standardele de evaluare in alegerea ministrilor, dar dupa cum s-au manifestat „alesii”… domnului Ponta cam asa pare.
La Educatie a fost numita o duduie de pe la o Universitate privata din Bucuresti care s-a dovedit a fi o intelectuala schioapa, dintr-un prea plin de sine si-a cosmetizat CV-ul cu ceva cursuri britanice si cu inca alte zeci de minciunele balcanice. N-a tinut. A doua experienta a fost una si mai alandala, premierul l-a uns pe cel mai „distins” plagiator din mediul universitar romanesc, pe Ioan Mang de la Oradea. In cele cateva zile cat s-a plimbat pe la minister a fost de-a dreptul penibil. Si-a expus cu aroganta minciunile si limitele de parca ar fi fost decupat dintr-un film de desene animate. Premierul a fost nevoit sa renunte la plagiator. Acum ministerul este girat de un sindicalist de serviciu, Liviu Pop, care prin fiecare interventie dovedeste a fi un dusman de moarte al limbii romane si-un incurca-lume. Si cum in scurt timp interimatul acestuia va lua sfarsit, Victoras s-a gandit s-o arunce in fruntea Educatiei pe „Abramburica”, vesnicul ministru de serviciu al PSD-ului in caz de avarie. Uite, cam aici a luat sfarsit lista intelectualilor de elita din grupul social-democratilor nostri. Nici la Cultura lucrurile nu stau pe roze, stralucitul actorul Mircea Diaconu a confundat ministerul cu-o scena de teatru, interpretand magistral un rol caragialian, cel de Dandanache culturnicul. Zilele trecute, Justitia a tras cortina surprinzandu-l pe actor in rol de sluga. Jenant. Liberalii il pregatesc pe Puiu Hasoti, un fel de mos Teaca, care nu prea are tangente afective si nici creative cu actul de cultura, probabil ca i se recunosc calitatile de mare sforar.
Sincer, nici un guvern postdecembrist parca n-a adunat atatia incompetenti. Programul de guvernare al lui Ponta nu-i decat un „copy-paste” al programului lui Mihai Razvan Ungureanu. Rusine!
Iata ce ne spune plagiatorul Victor: „de vina pentru tot ce se intampla rau in aceasta tara este doar Traian Basescu, pana cand si plagiatul meu a fost deconspirat de acest om malefic, eu n-am facut decat sa ma inspir dupa cartea unui coleg mai in varsta, pot renunta la doctorat fara nici o problema”.  Zau? Halal premier, halal doctor in drept! Un asemenea individ are obraznicia sa fure cu nerusinare dupa care sa minta cu obraznicie un intreg popor.
Oare si poporul roman e o copie fidela a geto-dacilor? Ramane sa aflam in toamna, la alegerile generale. (Lucian Alecsa)

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.