DOAR O VORBA: Lansarea la apa, statia finala Cotroceni

Cu toate ca „impricinatul” de Crin Antonescu neaga ca la intalnirea uselistilor de sambata de la Constanta va avea loc si lansarea lui la… apa, surse din USL confirma aruncarea lui in largul… confruntarilor prezidentiale.

Nu stiu ce calcule or fi facut liderii celor doua partide dar mi se pare de-a dreptul perdanta ideea lor, sa ne amintim ca mai avem un an si jumatate pana la demararea alegerilor. Cu totii stim ca stimabilul presedinte al Senatului sufera de boala somnului, ori de cate ori casca gura il ia cu motaiala, dupa cateva minute i se lipesc pleoapele si brusc trece la sforait.

De aici si evidenta lipsa de comunicare din sanul PNL, un lucru gandeste si-l intoneaza liderul partidului si alta este partitura dupa care canta corul liberalilor profesionisti. Gen Calin Popescu Tariceanu, Ludovic Orban sau chiar maestrul nonagenar Neagu Djuvara. Aceasta asonanta politica da frisoane sustinatorilor acestui frumos partid istoric.

Sunt mai mult decat convins, in sanul USL bate un vant de neincredere privind candidatura lui Crin Antonescu pentru Palatul Cotroceni, cu toate astea protocolul dintre cele doua partide e cel care decide.

Vorba unui parlamentar PSD de Botosani: „Da, la Constanta va fi lansarea lui Crin pentru presedintie, speram sa ramana treaz pana in toamna lui 2014, iar la alegeri sa inoate ca… somnul in apa”.

De unde aceasta graba? Decizia apartine liberalilor, Crin se grabeste mai ceva decat mireasa la pat, ii este teama ca Victoras Ponta sa nu se razgandeasca intr-o buna zi, sa-si ia el inima in dinti, sa elimine din minte si ultimul gram de constiinta si sa intre el in lupta pentru Cotroceni.

Mai e si varianta de a trimite un idependent. Vorba aia: „frate-frate, dar branza-i pe bani”.

In ultimul timp intre cei doi e o permanenta  ciondaneala adolescentina. Stim foarte bine, acum un an, Crin Antonescu a fost flotant la Cotroceni pentru 40 de zile. Rezultatul e clar: a fost un adevarat dezastru pentru aceasta tarisoara. Cancelariile occidentale ne-au privit ca pe niste leprosi. Nici astazi nu ni s-a inchis rana. Coincidenta, Biblia spune ca si Potopul a durat 40 de zile.

Astazi, pe la Consiliul Judetean era o liniste mormantala, nici tipenie de oficial. Florin Turcanu, ca mare indrumator de turma liberala, si-a incolonat copilasii din subordine taind-o la mare. Na, mai o plaja, mai un mic, mai o bere, asa se socializeaza tinerii liberali!

Audientele programate pentru aceste zile au fost suspendate cu nonsalanta sub urmatorul pretext: „domnul presedinte are probleme multiple la nivel de partid, va vom anunta telefonic cand veti fi programati!”.

Poate ca asa se va convinge tot botosaneanul ce-i cu numarul de telefon pus la dispozitia de catre presedintele CJ, ce apare lipit pe toate institutiile si toate gardurile din judet. E cea mai mare farsa. La numarul respectiv nu raspunde decat consiliera Mighiu. Raspunsul este acelasi: „Domnul presedinte are probleme in judet, mai sunati si maine pentru a va programa in audienta”. Aceasta atitudine imi aminteste de anuntul din salile de asteptare din gari: „Azi e ziua cand nu se fumeaza!”. (Lucian Alecsa)

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.