DOAR O VORBA: Plebicistul lui Crin

Doar o luna i-a trebuit lui Crin Antonescu sa respire aer de Cotroceni pentru a-si da in vileag toate ascunzisurile caracterului. In aceasta perioada nu s-a manifestat in nici un fel ca un presedinte de tara, ci mai degraba ca un  frustrat politic.

Unii spun ca aceste iesiri ar veni din aroganta si orgoliu, altii afirma ca din egocentrism, dar dupa cum s-a exprimat in cele 30 de zile se pare ca are probleme serioase cu „mansarda”, de natura patologica. Dupa ce-a aflat rezultatul referendumului a afirmat cu o seninatate bolnava ca-n Romania mai sunt 8 milioane si cateva sute de mii de cetateni vii, cei care s-au prezentat duminica la urne, ceilalti sunt morti, nu exista pentru el. Halal gandire de politician care se si vrea presedinte al tarii! Sincer, afirmatia lui nu merita nici cel putin comentata, de la o posta miroase a paranoia. Mascarada de duminica a scos la iveala multe din tarele asa-zisilor nostri politicieni, dar, in acelasi timp, au fost evidentiate  si metehnele romanasului de rand. Am vazut oameni simpli lasandu-se sedusi de promisiunile primarilor si politicienilor locali sau cedand amenintarilor acestora.  Au existat si  ofertele pecuniare din partea celor interesati sa depaseasca cvorumul, chiar daca nu au fost prea consistente, multi cetateni au muscat din momeala fara nici cele mai mici remuscari. Cu siguranta, va veni si ziua decontului.
Din tot acest joc mizerabil toata lumea a avut de pierdut. Costul referendumului a fost enorm, peste 25 de milioane de euro, este echivalent cu bugetul unui judet ca al  nostru pe un an, apoi, pe scena politica s-au consumat enorm de multi nervi, atat de o parte cat si de cealalta parte a baricadei, liderii partidelor au iesit sleiti, iar partidele politice, care au initiat referendumul, au iesit sifonate si debusolate. Un alt aspect care mi-a atras atentia; se tot vorbeste de criza in Romania, in schimb uselistii au aruncat cu bani pana si-n caini, materialele de propaganda anti-Basescu au fost lipite chiar si pe padocurile animalelor fara stapan. Vad ca de data aceasta conducerea Asociatiei “Ador”Botosani nu s-a simtit ofuscata, probabil ca a trecut de partea celor de la putere in asteptarea unui os de ros. Merita toata compatimirea si primarii carausi, cei care s-au angajat cu trup, suflet, bani si masini in aceasta intrecere socialisto-liberala, de ”care pe care”, pentru ca-n final sa primeasca medaliile cuvenite din partea conducerii centrale de partid si de stat. La nivel de judet intrecerea a fost castigata de un terchea-berchea in ale politicii, de primarul de Cordareni, care a reusit sa aduca la urne tot satul, unde mai pui c-a pescuit si ceva persoane din comunele vecine, daca n-ar fi fost tras de maneca probabil c-ar fi dezhumat si mortii din cimitir numai sa-i faca hatarul lui „dom’ Florin”.
Daca nu stiati va spun ca pentru o zi judetul nostru a fost un adevarat tinut turistic, peste 10 mii de persoane straine de Botosani si-au lasat semnaturile  pe buletinele de vot. O fi ramas cu ceva amintiri de pe plaiurile eminesciene? La aceasta intrebare ne poate raspunde Verginel Gireada. (Lucian Alecsa)

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.