DOAR O VORBA: Politica de gargara, boala molipsitoare si fara leac

Inca nu s-a descoperit un vaccin impotriva politicii de gargara. De peste doua mii de ani se tot experimenteaza tot felul de virusi atenuati pentru preventia omului impotriva acestei boli ce se transmite din generatie in generatie. Efectul este zero.

Vezi tot felul de microbi umanoizi  infestand corpul social imbolnavindu-l pana la paralizie. Isi fac de cap fara sa le pese de gloata. Istoria consemneaza momente ingrozitoare de-a lungul timpului, groapa comuna a uitarii a inghitit mii de vieti omenesti. Este de ajuns sa trageti cu ochiul spre microbii dictatori din unele state ale Americii Latine sau din Asia si veti avea oglinda acestui flagel.

Comunismul a reusit sa localizeze boala si spre a o tine sub observatie a ars cu fierul rosu si parti sanatoase ale corpului. Ce-a iesit, am simtit pe pielea noastra; un haloimis, ba mai grav, s-a lasat cu amputarea libertatii de exprimare. Pe langa bagarea pumnului in gura omul nou a ramas si cu multe alte sechele, tot mai evidente in zilele noastre.

Intr-o jumatate de secol  pecinginea rosie ne-a atins pana in adancul sufletului. Daca e sa ne raportam doar la noi putem afirma fara a ne insela ca si dupa cei 23 de ani de resuscitare democrata romanasul e palid ca frunza de mesteacan si raspunde inca foarte des reflexelor comuniste.

Cine nu-si aduce aminte de sala doctrinara de tratament bolsevic, careia i se spunea lagarul socialist. In ultimii ani ajunsese asemenea camerelor de gazare naziste. De asemenea, manipularea ideologica o plagiase pe cea a bisericii medievale din timpul cruciadelor.

Ciudat, la noi, situatia e haioasa si acum, multe minti sunt inca atinse de sindromul comunismului, este de ajuns sa-i privesti pe cei care ne conduc in acest moment, sunt pusi pe haiduceala si manipulare. Se folosesc de minciuna ca de un antidot impotriva saraciei, cu cat promisiunile lor sunt mai aberante, cu atat poporul e mai bolnavicios.

Mi-e teama ca in scurt timp cu totii vom ajunge la terapie intensiva. Atentie, boala nu se transmite prin atingere, ci doar pe cale orala si vizuala. Simplu: prin mass-media.

OTV a facut nenumarate victime, dar parca trustul Intact al lui Dan Voiculescu a facut cele mai mari ravagii. Dupa o zi de privit spre Antena 3 vezi orice baba comunala facand-o pe-a doftoroaia nationala, nu stie cate urechi are dar de indata se da docta in depistarea raului ce bantuie peste tara.

Mai zilele trecute un taximetrist din Saveni le vorbea unor gura casca despre pericolul national numit Traian Basescu, cica tot raul ni se trage de la el, el ar fi cel care l-a pus pe Victor Ponta sa creasca preturile curentului electric si gazelor naturale si sa disponibilizeze peste 60 de mii de salariati doar pentru a-i reabilita imaginea lui Emil Boc. Ptiu, drace!

Un asemenea troglodit, care nu stie decat sa invarta colacul, nu poate fi catalogat decat un microb social extrem de agresiv. Exemplele curg garla. In spatele unui astfel de diagnostic aberant se ascund si politicieni de soi.

In orice interventie, actualul primar al municipiului Botosani, da vina pe greaua mostenire, acuzandu-l pe Catalin Flutur de toate relele. De fapt, in felul acesta individul isi doseste neputintele in materie de administratie si infantilismul politic.

Se mai spune ca pe taram politic poti face orice afirmatie, nu conteaza gradul de veridicitate al celor exprimate. Ei bine, asemenea idei trebuie starpite din fasa, ele cangreneaza societatea, de la cap la… talpa tarii. (Lucian Alecsa)

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.