Home Politica DOAR O VORBA: Politica si efectul de smog

DOAR O VORBA: Politica si efectul de smog

De ceva timp, deasupra tarisoarei planeaza un nor vinetiu ca un balaur. Aproape ca nu ne vedem din ceata.

Explicatia e una singura: suntem in miezul unui norisor de praf nociv.

Ai nostri politicieni, ca nu cumva sa tragem cu ochiul spre matrapazlacurile lor, ne-au servit un smog. Mai simplu spus: un amestec de fum, cu particule toxice de pilitura de minciuna. Aceste toxine sunt inhalate de traitorii spatiului mioritic prin toti porii, prin toate simturile.

Pe timpul unei campanii electorale ti se face pielea de gaina la cate anomalii ti se strecoara in minte si suflet. Pur si simplu te halucineaza. E ca si cum ai fi sub puterea drogului.

Probabil ca politicienii ne considera niste aurolaci. Zilnic ne dau spre inhalare astfel de toxine, tulburandu-ne mintea.

Efectul este unul extrem de daunator pentru imaginea noastra, nu degeaba suntem priviti drept oaia neagra a Europei.

Avem o totala lipsa de discernamant, toate bazaconiile lui Victor Ponta le servim cu placere. Orice taxa o primim cu zambetul pe buze, orice acciza marita o simtim ca pe o binecuvantare, orice sut in fund il consideram a fi un pas spre civilizatie.

Guvernantii nostri sunt convinsi ca romanul nostru poate duce in spate mai mult chiar decat un magar, totul e sa fie amagit cu minciuni frumoase si incurajari furtunoase.

Victor Ponta e un abil om al promisiunii. E scolit la Institutia Coruptiei Nationale girata de fostul premier Adrian Nastase.

N-a ezitat nicio secunda sa-si asume un titlul academic printr-un furt intelectual. Nu se rusineaza cand este prins cu minciuna, din contra, afiseaza un zambet inocent, de esti tentat sa crezi c-a incercat doar sa interactioneze cu cetatenii intr-un mod personal, folosindu-se de un joc de cuvinte.

Ei bine, toate aceste „ispravi„ sunt comise de premierul Romaniei, individul caruia acest popor i-a acordat toata increderea!

Nu-i singurul politician iresponsabil. Parlamentul nostru aduce a iarmaroc, interesul fiecarui ales este sa-si vanda cat mai scump votul. Daca vreun lider politic are nevoie de-o majoritate pentru a-si proteja un coleg sau pentru a promulga o lege toxica, de indata trece la negocieri. Preturile difera de la golan la golan.

De exemplu: Calin Popescu Tariceanu s-a vandut ca o prostituata de varsta a treia – pe-o iluzie si treizeci de arginti gauriti.

Nu acelasi lucru s-a intamplat cu primarul de Saveni, Relu Petru Tarzioru. Gurile rele spun ca a fost cumparat de pesedisti la… snop, alaturi de alti primarasi liberali, care, deocamdata, nu ies in fata din teama de a nu fi aruncati peste bord. Cica nu mai suporta sa-l vada imbogatindu-se doar pe Florin Turcanu, iar ei, care au pus umarul la trambulinizarea lui, sa nu aiba parte nici de scovergi!?

Alegerile europarlamentare vor constitui un fel de test de  fidelitate. Curvele politice nu vor ezita sa treaca din pat in pat. Sunt asteptate surprize.

Colegiul Saveni e la cheremul lui Relu Tarzioru. Fortosul primar va incerca sa-i aplice liderului liberal o lovitura de osanda in moalele… sufletului. Sa nu uitam ca razbunarea fraterna nu-i in spiritul crestinismului, asa ca ar putea avea surprize din partea electoratului. Si nu numai, haiduciile lui privind influentarea unor decizii a conducerii APIA Botosani si chiar chicotelile cu anumite „doamne din Justitie” cu scopul de intrajutorare „prieteneasca” sunt contorizate.

Activitatea politica a domnului primar de Saveni este arhicunoscuta, si-a schimbat partidele precum masinile, mai ramane sa i se atribuie epitetul de „senzational” pentru a inchide spectrul, in schimb, despre activitatea administrativa nu sufla o vorba. Aceasta merita mai mult interes din partea presei, ma angajez ca, pe viitor, sa i-o evidentiez cat mai des. (Lucian Alecsa)

Exit mobile version