DOAR O VORBA: Portariuc cel voinic si gogosile de aur

Pana ieri aveam dubii cu privire categoria de politicieni in care sa-l asez pe Ovidiu Portariuc: inclinam intre categoria tinerilor politicieni cu reale sanse de progres, cu viitor politic si care merita increderea electoratului si categoria copiilor de sacrificiu care sunt aruncati in lupta cu scopul meschin de a-si rupe gatul.

Ei bine, dupa ce i-am citit „planul” nu mi-a fost deloc greu sa-i arunc in cocoasa apelativul de naiv. Acest lucru nu ar trebui in nici un fel sa-l ofuscheze pe domnul candidat, din contra, ar trebui sa-l aseze in matca naturala a fiintei sale, sa-si recapete comportamentul de politician de perspectiva si sa lase minciunile pe seama lui Marcu, Macaleti, Turcanu si a altor legume politice.
S-o luam dialectic si nu ciobaneste precum te-a invatat colegul tau de alianta, ciobanul de Florin Turcanu, numai la el la stana se plateste mulsul oilor de cum da coltul ierbii si nu dupa ce apare primul bot de cas. Botosanenii asteptau cu sufletul la gura planul „Portariuc”, cand colo ce sa vezi, o brosurica frumos ambalata care ascunde cateva nazbatii de adormit copiii. Pentru inceput doresc sa te trag de atentie si sa-ti amintesc ca rolul ghilimelelor este sa marcheze „un citat, o aluzie sau o ironie”. Rogu-te, explica botosanenilor carora le declari toata dragostea ta de tanar pesedist de ce ai incadrat cuvantul Plan intre ghilimele. Stiu, vei veni cu tot felul de explicatii „docte”, vei incerca sa ne convingi ca dreptatea e de partea ta, inclin sa cred ca acela care ti-a suflat la ureche o asemenea bazaconie este acelasi Florin Turcanu, nicidecum unul din armata de consilieri pe care o platesti cu varf si indesat.
Te tot lauzi cu locuri de munca, peste 2.000, prin atragerea de investitii de circa 100 de milioane de euro. Nazbatii. Incepi sa enumeri domeniile vizate, printre care si agricultura „bio”. Probabil ca ti-ai propus sa faci culturi intensive de stiuleti ecologici pe bulevardul Mihai Eminescu, iar daca vei considera ca mai ai nevoie de ceva teren vei trece la destelenit Calea Nationala. Poti incepe de maine, sa-i convingi pe botosaneni sa te voteze. Acum inteleg de ce l-ai adus pe Radu Mazare la Botosani, nu-i asa, sa faca un pic de circ, daca nu vei avea posibilitatea sa onorezi promisiunile privind locurile de munca, vei trimite ceva tinere pe litoral sa-l distreze pe bufon. Rusine! Oare care-i motivul pentru care pe doamna Hunca, care se si viseaza inspector general, elevii o dezmiarda cu apelativul „pestoaica”? Gurile rele spun ca i-ar fi adus „expertului intru femei” spre vizualizare cateva chipuri incantatoare, intamplarea a facut ca mai toate fetitele sa fie inca eleve. Acesta-i spiritul educatiei social-democrate? Rusine!
Sa revenim la „plan”. Si tu, precum Mircica Geoana acum 4 ani, le promiti romanilor care se vor intoarce din strainatate tot felul de facilitati. Zau, aici empatizezi politic cu „senzationalul” Dan Diaconescu, doar ca-ti lipseste iahtul si un post de televiziune pe masura alonjei tale politice. Unde mai pui, incepi s-o faci si pe-a justitiarul, adica intentionezi sa elimini coruptia din municipiu. Ai gresit „adriesa”, incepi sa aduci tot mai mult cu al tau coleg de partid, Dan Sova, acel oltenas antisemit cu impulsuri naziste, care tot despre un asemenea subiect ciripea acum cateva saptamani la Botosani. Atentie, individul e cu musca pe scafarlie, e unul dintre „baietii destepti”, un „capusar” de energie. Toate ca toate, dar nu te lasi pana nu aduci un neamt la primarie, vorba aia, fie el si de peste deal, numai neamt sa fie. Crezi ca nu poti fi consiliat si de-un tanar romanas? Mai vorbesti si de ceva strazi din cartierele neglijate de actuala administratie in ultimii 8 ani. Draga Ovidiu, de cat timp ai buletin de Botosani? A, de 8 luni! Cine ti-a suflat gogomania asta? In ceea ce priveste amenajarea spatiilor verzi, nu uita ca municipiul nostru ocupa locul I, mai stii, poate ca intentionezi sa-l aduci pe locul 0. Uite asa am avea si noi un Vanghelie local, ce-i drept, cu limbaj ecologic in dotare si nu cu unul de Ferentari. Gogomania privind locuintele pentru tineri cred ca i-ar amuza si pe cei ce folosesc chirpicii ca material de constructie. Cat despre „Planul” tau, sincer, apreciez in mod deosebit calitatea grafica a brosurii. si acum o intrebare indiscreta: care-i tirajul? Nu spune, fii discret! (Lucian Alecsa)

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.