DOAR O VORBA: Preafericitul Guvern Ponta

Nu mai e mult si vom avea un guvern crestin suta la suta, pe meleagurile mioritice va curge numai lapte si miere.

Primul pas a fost facut, Patriarhia Romana, prin intreaga preotime, a preluat atributiunile specialistilor din agricultura. Da, nu-i nici o gluma, preotii vor fi cei care vor promova masurile de sprijinire si de finantare cu fonduri europene a agriculturii. Veti ramane in perplexitate cand veti vedea preoti stand cu urechile palnie catre mai marii nostri politicieni care le vor transmite pe cale orala teme europene privind evolutia agriculturii in Europa si in lume, si pe care vor fi nevoiti sa le retine pentru a putea fi predate cu lux de amanunte in timpul slujbelor, intr-un limbaj pur agrarian.

Mesajele lor vor fi mai bine asimilate de catre enoriasi daca acestia vor avea capetele acoperite de patrafirul duhovnicesc. Poate numai asa vom ajunge sa avem o agricultura performanta. De asemenea, sunt convins ca si numarul lacaselor de cult vor spori, enoriasii vor deveni mai intelegatori si mai generosi cu duhovnicii spirituali si agricoli. In cativa ani tara va avea zeci de manastiri ale neamului. Poate ca peste cativa ani despre Victor Ponta se va vorbi ca despre un sfant si nu despre un plagiator.

De fapt, prin aceasta ingenioasa metoda se reactiveaza unele dintre impulsurile multora dintre preotii nostri. Sa ne aducem aminte, pe timpul comunistilor multi dintre duhovnici erau si ciripitori la securitate, se mai jucau cu reportofoanele pe timpul spovedaniilor pentru inregistrarea tainelor enoriasilor intru spalarea pacatelor in fata organelor de represiune. Se vor gasi si acum duhovnici zelosi care vor dori sa afle in ce mod taranii nostri fac raportarile privind numarul de animale si a suprafetelor agricole pentru primirea subventiilor. Si uite asa vom putea avea o evidenta dumnezeiasca in ce priveste agricultura acestei tari.

Lucrurile nu se vor opri aici, vor aparea tot felul de interpretari si rivalitati, si celelalte confesiuni isi vor dori cate un minister. Consider firesc ca biserica catolica sa primeasca Ministerul Justitiei. In primul rand, Inchizitie si Justitie sunt doua cuvinte care rimeaza si care acopera in buna masura exprimarea istorica a romano-catolicilor.

Intru aflarea adevarului si numai a adevarului cardinalii pot cere ajutorul… Martorilor lui Iehova. In cativa ani spatiul mioritic va fi curat ca lacrima, pacatul lumesc va fi o amintire, despre Romania se va vorbi ca despre Tara Fagaduintei. Ce mai, va fi Raiul pe pamant! Baptistii, fiind ceva mai toleranti si mai pragmatici, vor gestiona economia, numai in felul acesta vor navalii investitorii americani, cei asteptati cu sufletul la gura zeci de ani de parintii nostri, numai asa vom ajunge sa depasim state precum Germania si Franta, vom impune respectul intregii omeniri, vor fi privatizate Oltchim si CFR Marfa.

Tamaduirea oaselor s-o lasam pe mana lui Gregorian Bivolaru si adeptilor sai, cica s-ar pricepe de minune, n-ar mai fi nevoie de finantarea sanatatii, astia ne vor apara de necuratul  folosindu-ne urina. De urgenta, Traian Basescu trebuie sa dea un decret de amnistie a yoghinului MISA si numirea lui in fruntea Ministerului Sanatatii. Sper ca Eugen Nicolaescu sa nu se supere si sa-l asimileze ca pe un mentor spiritual. Pentru celelalte confesiuni il las pe domnul Victor Ponta sa gaseasca rezolvare, mai sunt cateva ministere disponibile.

Daca se va merge in aceasta directie, romanasii vor putea dormi linistiti convinsi fiind ca Dumnezeu si trimisii Lui pe pamant vor lucra pentru fericirea lor pana in ziua Apocalipsei.

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.