DOAR O VORBA: Primarul Portariuc s-a pierdut printre promisiuni

In iunie se implineste un an de cand Ovidiu Portariuc a castigat, in mod surprinzator, scaunul de primar al municipiului Botosani. Victoria actualului primar a venit si pe fondul unei nemultumiri generale pornite de la taierile de salarii si pensii.

In schimb, de aproape un an de zile in Botosani oferta locurilor de munca este tot mai subtire, iar randurile somerilor se ingroasa tot mai mult. Viitorul nu suna bine deloc, iar perspectivele sunt tot mai sumbre. Se anunta tot mai des restructurari de personal, adica, pe intelesul tuturor, concedieri. Recent, premierul Victor Ponta a anuntat ca trebuie sa reduca cu 15 la suta cheltuielile bugetare, adica ori da afara un numar de angajati, ori taie cu 15 la suta salariile (cu acelasi procent, in doua transe, au fost marite salariile cand a venit USL la putere). Si uite-asa cu o mana a dat, iar cu doua a luat, fiindca, intre timp, au crescut preturile, taxele, impozitele si multe alte dari la stat.
Dar sa revenim la primarul nostru, care s-a pierdut in atatea promisiuni pe care le-a facut. Saracul, nici el nu mai stie exact ce a spus in campania electorala de anul trecut. Asa ca le luam noi pe rand, doar pe cele mai importante.
Pe zi ce trece, numarul maidanezilor este tot mai mare si, odata cu venirea primaverii, vor aparea tot mai multe cazuri de persoane muscate de cainii de pe strazi. Chiar daca primarul Portariuc a stabilit o dezbatere publica pe aceasta tema, se vede ca edilul nu are nicio solutie concreta. A incercat el sa „exporte” cateva suflete de maidanezi in China prin portul Constanta, dar prietenii de la ADOR s-au opus pe ultima suta de metri.
Parcul de Agrement Cornisa este un alt subiect atacat de primarul Ovidiu Portariuc in campania electorala. Chiar daca si-a dorit foarte mult sa renunte la acest proiect atat de asteptat de botosaneni, pana la urma a realizat ca trebuie facut.  Mai ales ca tot ce era legat de „hartoage” o rezolvase fostul primar Catalin Flutur. Urma licitatia pentru constructorul care va realiza acest proiect. „Dupa lupte seculare” care au durat vreo opt luni, in cele din urma licitatia a fost castigata de Electroalfa.
Locuintele sociale ieftine au fost un alt subiect dezbatut de Portariuc in campania electorala. Cu mare tam-tam, primarul Portariuc a anuntat ca a obtinut promisiunea primirii terenul pentru locuinte de la MApN, insa a „uitat” sa precizeze ca de fapt aceasta „victorie” vine dupa ce fostul edil Flutur a semnat si parafat un contract oficial pentru trecerea acestui teren in patrimoniul Consiliului Local Botosani. Urmatorul pas este adoptarea unei hotarari de guvern care sa valideze acest act, ceea ce nu s-a intamplat nici pana in ziua de azi. Asa ca primarul Portariuc iar a gafat-o.
O alta promisiune pusa obsesiv pe tapet si umflata, ca nici ei nu o credeau, era aceea de a oferi locuri de munca pentru foarte multi botosaneni. De la 10.000, cat a promis initial Gabriel Oprisanu, se coborase la vreo 5.000 de joburi. Era un numar destul de mare pentru un municipiu ca Botosaniul. Dar, bineinteles, ca dupa alegeri nu s-a mai vorbit nimic pe aceasta tema. Mai rau chiar, numarul locurilor de munca este in scadere, in timp ce al somerilor creste tot mai mult.
O alta prostie facuta de cei aflati acum la putere este ca au retras toti banii pentru investitii. De fapt, erau bani pentru locuri de munca. In acest moment, municipiul Botosani este un oras „mort”, nimeni nu mai lucreaza, doar bugetarii si cateva firme private care au rezistat acestei crize financiare tot mai apasatoare. Si, cireasa de pe tort, zilele trecute premierul Victor Ponta a anuntat reducerea aparatului buigetar cu 15 la suta. Adica vor fi concediati foarte multi bugetari, in timp ce se vor reduce si salariile celor care raman sa lucreze.
Aceste promisiuni au fost inghitite de peste 60 la suta din romani, „pe nemestecate”, si acum le cam stau in gat cele promise bravii USL-isti. (Adrian Dimitriu)

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.