Home Politica DOAR O VORBA: Profanul si sacrul

DOAR O VORBA: Profanul si sacrul

Cum era de asteptat, niciodata profanul nu-i va lua fata sacrului. Acest aspect a fost confirmat in aceste zile si in Romania noastra ciudata si mereu amestecata in manifestari paradoxale.

Ca un facut, uselistii tocmai pe 31 august , zi mareata zi pentru intreaga crestinatate romaneasca, s-au gandit sa lanseze… la apa nava numita simbolic „Cacarau”.

Unde mai pui, au facut-o pe muteste, dand o tenta „tinereasca” evenimentului, cica sa nu priceapa tot prostul ce se intampla cu adevarat  la intrunirea de la mare, ci doar cei cu mintile ascutite la polizorul politicii.

Uselistii, cu mic cu mare, s-au repezit sa puna umarul la  trambulinizarea lui Crin pe orbita prezidentiala. Nu stiu daca e cazul sa desfoliem ambalajul acestui eveniment urat mirositor, totusi, o simpla concluzie putem trage: e prematur si ridicol sa te grabesti ca mireasa la pat atata timp cat „impricinata” nu mai e fata mare.

Sa ne aducem aminte de vara lui 2012 si de cele 40 de zile de proba petrecute de Crin la Cotroceni cand s-a comportat ca o femeie usoara de bordel fata de partenerii occidentali.

Uite, ultimele declaratii ale lui Crin confirma cele scrise mai sus. Da, chiar in aceste zile liderul liberal si-a exprimat public regretul ca nu-i femeie. Mai stii ce androgin se ascunde sub chipul lui Cacarau.

Cum era de asteptat, si meleagurile noastre au fost reprezentate la marea lansare de la mare.

Florin Turcanu, dupa ce si-a vazut iarasi fratiorul la Palatul Victoria, si-a descretit fruntea, a adunat floarea liberalismului botosanean, taind-o in turma spre litoral. Elanul si l-au facut inca de marti, cu vreo 4 zile inaintea evenimentului, lasand multe dintre institutii statului fara sefi si cu usile inchise. Dar asta ce mai conteaza, atata timp cat… partidul o cere.

Evenimentul care a facut cu adevarat din ultima zi de august cea mai luminoasa zi a anului in curs a avut loc la Romexpo, loc unde s-a tinut slujba de beatificare a monseniorului Vladimir Ghika.

La acest deosebit eveniment au participat  peste 10.000 de credinciosi. Si nu numai catolici. Putini dintre noi stiu cine a fost cu adevarat monseniorul Ghika.

Prin beatificarea si canonizarea lui a fost ridicat si valul ignorantei de pe numele acestui martir. Poate ca de azi inainte vom lega sfintenia lui de viata lui pamanteana. Recunoasterea sa ca apostol al temnitelor rosii ar trebui sa dea de gandit urmasilor – urmasilor bolsevicilor din orice partea a lumii.

Monseniorul Vladimir Ghika s-a stins la inchisoarea de la Jilava in plina prigoana stalinista dupa doi ani de tortura crunta si umilinta. Cu cat era mai rau schingiuit, cu atat Cuvantul Domnului devenea mai prezent in fiinta lui, a murit cu constiinta impacata, atinsa doar de adevarul absolut care vibreaza numai in Biserica lui Hristos.

Sunt convins, „seniorul” bolsevismului autohton, nimeni altul decat Ion Iliescu, mai nou presedinte de onoare al social democratiei dambovitene, n-a avut frisoane si nici n-a ramas impresionat de cele intamplate la Romexpo.

Ba din contra, cred ca in sinea lui a avut si un raspuns pe masura ateismului incurabil de care sufera: „Ce-i si cu prostia asta, tu-le mama lor de sfinti, Ghika asta n-a fost decat un dusman de clasa!”. (Lucian Alecsa)

2 COMMENTS

  1. foarte frumos scrieti domnule Alecsa,e o placer sa va citesc, Paralela dintre doua lumi diferite e foarte atent punctate.

Comments are closed.

Exit mobile version