DOAR O VORBA: Schimbarea sefilor, bucuria oportunistilor

Dupa alegeri nu s-a ales nici graul de neghina si nici cei de dreapta nu s-au delimitat de cei de stanga. Scena politica este inca in ceata, lumea e in stare de surexcitare dupa atata zgomot si furie.

Cum era de asteptat stangistii ce-au pus mana pe putere sunt in al noualea cer, se vad un fel de semizei, in schimb  perdantii isi ling ranile si incropesc tot felul de proiecte de viitor pentru redresarea corabiei. Nimic neobisnuit. Dar iaca, a iesit la suprafata o noua categorie de politicieni. Este vorba de categoria „dalmatienilor”, indivizii care pe perioada campaniei au stat in asteptare tragand cu ochii ba spre stanga, ba spre dreapta. Din aceasta grupa, destul de numeroasa, fac parte lichelele, cocalarii si curvele politice, reuniti sub drapelul oportunismului. Pe multi ii cunoasteti, pe altii inca nu, au stat tupilati 4 ani in fotolii de director incasand salarii uriase iar cand a venit momentul sa-si arate loialitate fata de partidul care i-a propulsat s-au dat loviti disparand din peisaj.
Un astfel de cameleon este directorul de AJOFM, 4 ani de zile a lins usile PDL-ului, nu a fost zi lasata de la Dumnezeu sa nu-si fi exprimat cu aroganta  ineptiile in fata sefilor politici, declarandu-le loialitate pe viata. Drept rasplata, acestia i-au protejat imaginea ajutandu-l de multe ori sa scape basma curata, Sorinel Sologon, de nenumarate ori, si-a bagat manutele in butoiul cu miere. Cand a fost sa puna umarul la miscat barcuta a dat bir cu fugitii, ba mai mult, a trecut sa schimbe macazul, sa dea mana cu fostii lui adversari politici incercand sa-si pastreze scaunul. Sincer, nu era deloc greu de anticipat gestul unui astfel de individ. E stiut ca un parvenit ordinar, un sfertodoct sadea cu impulsuri de cocalar de bazar. Sunt mai mult decat convins ca o astfel de atitudine nu va fi apreciata de catre noii lui sefi. Ei au flamanzii lor care abia asteapta sa-i ia locul, pe deasupra, un astfel de individ nu mai poate avea credibilitate nici cat negru sub unghii. E prototipul curvei masculine ce zilnic patruleaza pe centura scenei noastre politice in cautare de profit.
Nu va inchipuiti c-ar fi singurul traseist, mai cunosc un „verzisor”, care se da de vreo luna mare ecologist. Dupa ce-a ajuns consilier municipal a inceput sa strambe din nas facand-o pe-a domnisoara bosumflata. In ultima luna si-a jucat cu desavarsire rolul de „cartita”. Individul insa a uitat un lucru: vremurile trec, musuroiul ramane, piesa se joaca in continuare, in toamna vor fi iarasi alegeri.
Stiu si cativa colegi din presa care dupa ce s-au hranit cu polen de pe aripioarele lui Flutur acum incearca sa i le reteze cu sadism. Au trecut sa-i sarute ghiulul lui Florin Turcanu si sa-i sufle in bors lui Ovidiu Portariuc. Curat-murdar, colega! Principiul dupa care traiesc acesti indivizi suna asa: „foamea trece prin stomac, orice compromis face bine la digestie”. Da, dar omul poate trai si cu un stomac injumatatit, totul e sa duca o viata echilibrata, mai ales una de minim bun-simt. (Lucian Alecsa)

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.