DOAR O VORBA: Simptomatologia urii viscerale

Ura intruneste un complex de boli ale mintii si sufletului. Viermii care rod fiinta umana in adancul ei sunt gandurile negre, care sfredelesc partea luminoasa atinsa de umanism si dumnezeire lasand in urma o pulbere incolora ce se pierde in haul frustrarilor de tot felul.

In captuseala mintii, adica la periferia ei, se furiseaza cele mai abominabile idei care incet-incet incep sa-si ceara dreptul la exprimare. Cam asta ar fi o radiografie la minut a urii viscerale.

Am folosit adjectivul „visceral” spre a evidentia faptul ca ura lucreaza prin fiecare celula, iar efectele sunt cu adevarat malefice, atat pentru cel in cauza, dar mai ales pentru tinta acestuia. Simptomele bolii sunt arhicunoscute: prostie severa alimentata de invidie, venin in exces, tensiune mentala accentuata in momentele cand victima e prin apropiere si tahicardie pe timpul genezei gandurilor negre.

De cele mai multe ori omul simplu este ocolit de aceasta boala, ea vine odata ce individul urca spre varful piramidei, cand i se induce ideea de catre apropiati c-ar ocupa un loc privilegiat in societate.

Pe scena politica manifestarile bolii sunt mai evidente decat pe oricare alt palier al societatii. Veti intreba cine provoaca boala. Raspunsul e simplu: rautatea scapata de sub controlul constiintei.

Totusi, pentru a intelege mai bine manifestarile bolii voi veni cu cateva exemple concrete, puse la dispozitie de mass-media.

Este de ajuns sa privim o singura zi spre „Antenele” lui Voiculescu, in special spre Antena 3 si vom observa fara nici un fel de prejudecati ca ne aflam  intr-un laborator al urii. Toti felcerii lui Felix lucreaza manati de-o ura viscerala impotriva lui Traian Basescu si a democratiei.

E drept, presedintele e cel care le-a excitat partea malefica a fiintelor lor prin inducerea fricii fata de coruptie. Cum aud cuvantul coruptie, cum fac ca toti dracii, trec la mieunat si la marait ineptii de esti tentat sa crezi ca te afli in fata unei rezervatii de pisici turbate.

Nu cu mult timp in urma, pe cand procurorii DNA i-a etichetat drept santajisti,  au trecut sa muste Justitia de toate partile, vor s-o puna la pamant cu orice chip.

Motanul a intrat deja in transa, face ca musca-n tilindru, a devenit incoerent si inconstient, cica a scos sabia impotriva tortionarilor comunisti uitand ca la randul lui a fost unul dintre ei. Sa ne amintim cum isi turna rudele la Securitate, cu-o ura viscerala.

Zilele acestea procurorii i-au mai facut o bucurie, au taiat doua dintre multiplele capete ale caracatitei din Ministerul Agriculturii, institutie condusa de-o sluga de-a sa.

Si-n curtea noastra avem zeci de exemple de astfel de cazuri. Priviti-l pe primarul nostru de Botosani, cum deschide gura, cum il simti atins pana in varful urechilor de sindromul urii viscerale fata de pedelisti. Toate neputintele si frustrarile le pune pe seama celui care a condus Primaria inaintea lui. Cred ca ar fi in stare sa-l stranga de grumaz pe Catalin Flutur.

Nu vreau sa aflati ce-i in sufletelul lui pipernicit cand trage cu ochiul spre realizarile rivalului politic. Un om normal ar trebui sa ia lucrurile bune ale predecesorului sau drept stimulente pentru propriile lui proiecte. (Lucian Alecsa)

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.