DOAR O VORBA: Spectacol cu Pinocchio la Palatul Victoria

Avem la carma un premier „de poveste”. Asta incepe sa spuna lumea, si nu cu prea multa incantare. Nu ca romanilor nu le plac povestile. Dar parca nu e momentul spectacolului cu Pinocchio premier.

Nu este, dar uite ca asemanarea personajului cu Victoras de la Victoria este izbitoare. Amandoi au cate un mentor. Geppeto la primul, Adrian de la Cornu, la al doilea. Ei, aici parca ar fi o deosebire. Geppeto, bun la suflet, l-a mesterit pe Pinocchio in asa fel sa nu mai aiba nevoie de sfori. Lui Adrian nu i-a reusit performanta, sau mai bine spus ce interes ar fi avut sa-l lase atat de independent pe Victoras. Cu sfori sau fara sfori, lui Victoras a inceput sa-i cam creasca nasul, de cum a ajuns la Palatul Victoria. Cu ceva timp in urma, pe la inceputul anului, dupa demisia lui Emil, i s-a oferit lui Victoras postul de premier. Ce s-a mai suparat atunci. A declarat ca nu va fi niciodata prim-ministru atat timp cat la presedintia tarii se afla Traian Basescu. Au trecut cateva luni si iata-l la Palatul Victoria. Asta desi la Cotroceni nu s-a produs nicio schimbare.
La 1 aprilie, Victoras a anuntat ca Romania a intrat in recesiune. Si chiar a precizat ca nu e pacaleala. Acum, de cand a devenit prim ministru, pune diversi „analisti economici” sa ne demonstreze ca de fapt aceasta recesiune nu e recesiune. Poate sa fie „una tehnica”. Nasul iar i-a crescut. Poate are o scuza: lucrurile se vad intr-un fel din opozitie si in alt fel de la Palatul Victoria.
Tot Victor Ponta a trambitat cat a putut ca vine la Guvernare cu „o echipa de specialisti” cum n-au mai vazut romanii. Iar i-a crescut nasul de nu-i mai incape in „Palat”. Din prima doua nume au facut senzatie: Victor Alistar si Corina Dumitrescu. Au ramas cam nedumeriti romanii. S-au intrebat, de buna seama: „astia or fi specialistii care sa salveze tara?”. „Stati asa !” a strigat Victoras. „Mai am specialisti!”. Si l-a scos din maneca pe Mang. A urmat un spectacol „de toata frumusetea”. Respectivul era specialist, dar, spune lumea, ca „la plagiat”. Nu e usor sa scrii pe orizontala ce scriu altii pe verticala. Ca-i cam greu cu tradusul din japoneza. A fost si acolo multa munca, dar s-a suparat autorul nipon. Cica i-a tradus si greselile. Asa ca la Educatie a venit un al treilea specialist. De la sindicate, dar se cam incurca in limba romana. Victoras ne da iar emotii.
Acuma, se intreaba romanul, pana unde o sa-i mai creasca nasul? Pana la toamna o sa-i mai incapa in Palatul Victoria? Zau ne da emotii, ca vine faza cu laptele si mierea promisa bugetarilor si pensionarilor. Cand or vedea bietii oameni ca salariile „marite” si pensiile nu or sa le ajunga sa-si cumpere mai nimic, nu stiu cum va continua povestea. Cred ca si Victoras a inceput sa-si dea seama ca nu-i de joaca cu nasul care-l tradeaza. De asta nu prea vrea sa spuna ca ce-i cu preturile dupa ce leul i-a scapat din frau. Daca spune ca-i de bine, sigur darama palatul Victoria cu nasul.
Ce sa-i faci Victoras, de la Victoria lucrurile par mai grele. (Adrian Dimitriu)

PS: Daca vrei sa comentezi pe marginea acestui articol, intra pe www.reporterul.ro si spuneti parerea la sectiunea „comentarii”.

3 COMENTARII

  1. bai adi, nu erau destui ziaristi de o friptura, crezi ca mai trebuia unul? ia banii lui Flutur, dar fa un bine la toti si nu mai scrie semiagramatisme, mai baiatule. NIci ministrii despre care scrii nu ii stii. Liviu Alistar? Ia mai intreaba, nu cumva il cheama Victor? De ce dracu nu ramai la tehnoredactare, acolo unde te pricepi? Cum naiba i-ai coclit pe pedelisti sa iti dea bani pe cretinismele astea scrise de tine?

  2. bovane, vezi ca pe ultima pagina ai reclama cu noi si in josul paginii scrii ca rubrica e un pamflet si, mai ales, ca imaginile sunt trucate. e trucata si aia cu flutur si tabuleac? dormi in pantaloni iar?

Comments are closed.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.