DOAR O VORBA: Vae Victis!

Vai de cei invinsi! Iaca, a trecut un an de la marea bulibaseala politica pusa la cale de tandemul Ponta – Crin si ranile inca nu s-au cicatrizat, tot mai supureaza din cand in cand.

Numai premierul stie de cate ori i s-a batut obrazul la intalnire cu omologii sai occidentali. Singurul care nu e deloc afectat de cele intamplate e presedintele Senatului, Crin Antonescu.

Stau si ma intreb: o fi din cauza nesimtirii sau e prea somnoros pentru a realiza ce se intampla in jurul lui.

De-a lungul celor 23 de ani de democratie, Romaniei i s-a infipt in cateva randuri cutitul in spate destul de brutal. Astfel de gesturi huliganice n-au fost comise de cine stie ce dusmani din afara, pe care-i cauta bietul psihopat Corneliu Vadim Tudor in tabara ungurilor si prin casele pustii ale evreilor, ci agresorii sunt din randul flacailor autohtoni.

Sa ne aducem aminte de cele cateva mineriade cu Miron Cozma in prim plan, de Adrian Nastase, Gigi Becali si recent vargatul  Relu Fenechiu, de parlamentarul european Adrian Severin si ale lor fapte de coruptie. Paradoxul e altul, noi, cei multi si orbi, suntem cei care prin vot democratic le-am oferit spre folosinta aceste bricege politice spre a ne desfigura imaginea.

De cateva luni occidentul iarasi a trecut sa ne priveasca chioras, Crin Antonescu si inca vreo cativa parlamentari de teapa lui pun la punct o Constitutie a penalilor si borfasilor. Sunt convins ca nu le va merge, vor fi invinsi si de aceasta data, vor fi batuti cu  proiectul noii Constitutii peste  scafarlii ca niste prescolari mucosi si pusi pe sotii.

Cu toate astea, incercarea lor e deja o palma pe obrazul intregii natii. De ce oare dupa cateva luni de liniste trebuie sa iesim ca paduchele in fata sa aratam Europei nestavilitele noastre obraznicii.

Uselistii au tot dreptul sa se considere invingatori, au un procent confortabil in Parlament, in orice moment pot vota orice le trece prin cap, dar acest fapt n-ar trebui sa le confere statutul de huligani politici, o pot sfarsi cu funduri in fund. De cum au ajuns la putere cam in acest fel s-au manifestat, nu le-a pasat de legi nici cat negru sub unghii.

Ciudat, Basescu nu mai e Basescu, peste noapte s-a transformat din jucator activ si virulent in spectator pasnic, priveste cu detasare la spectacolul mizerabil din arena circului fara a schita vreun gest. Sunt convins, n-o face din teama, atitudinea lui trebuie privita drept o „smecherie politica”, isi doreste refacerea dreptei in jurul unui partid pe care sa-l domine cu autoritate.

Si uite ca acesta face ochi, cat de curand „Miscarea Populara” se castiga statul de partid politic. Ciudatenia e alta, aceasta formatiune se naste cu tulei pe obrajori, adica adolescenta, avand un electorat stabil, format din sustinatorii presedintelui. Si cum la noi orice anomalie poate fi privita ca normalitate, se pare ca nu peste mult timp Miscarea lui Basescu va juca rolul nucleului coagulator al dreptei dambovitene halind dintr-o inghititura PDL si FC.

Cu proxima ocazie vom trage cu ochiul spre inocentii politici ce vor sa fie in fruntea noului partid. Pana la urma tot poporul credul e cel invins. (Lucian Alecsa)

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.