DOAR VORBA: „Marea impacare” din USL, avantaj PNL

„Mult-tambritata” impacare de la USL pare sa aiba anumite interese.

Multi au spus din start ca toata aceasta impacare in interiorul USL are drept scop castigarea alegerilor prezidentiale de catre Crin Antonescu. La prima vedere, asa pare sa fie.

Numai ca cei din preajma lui Crin Antonescu au facut un alt calcul, care va aduce un avantaj mult mai mare decat cel din prezent pentru PNL.

Asadar, sa vedem despre ce este vorba. Liberalii au hotarat s-o lase mai „moale” cu atacurile impotriva „partenerilor” social-democrati fiindca pentru partid este foarte important sa castige fotoliul prezidential de la Cotroceni. Si acest lucru nu se poate realiza n numai in „parteneriat” cu PSD.

Daca USL s-ar fi rupt si PNL ar fi trebuit sa „bata palma” cu partidele de dreapta, atunci si sansele lui Crin Antonescu de a castiga alegerile prezidentiale deveneau tot mai mici in fata unui candidat social-democrat, care foarte bine putea sa fie chiar Victor Ponta. Mai mult chiar, partidele de dreapta ar fi putut foarte bine sa aleaga un alt candidat pentru functia de presedinte al Romaniei. Ca variante erau chiar mai bune decat cea cu Crin Antonescu candidat.

Dar asa, cu un USL unit, poate castiga fotoliul prezidential foarte lejer. Iar Crin Antonescu castiga lupta cu un efort foarte mic. Vazandu-se cu „sacii in caruta”, liberalii pot sa joace mult mai dur. Obtinand functia suprema in stat, liberalii se pot erija in lideri ai dreptei politice din Romania.

In aceste conditii, PNL ar putea aduna in jurul lui toate partidele si partiduletele de dreapta si, cu ajutorul catorva traseisti politici, ar putea forma o majoritate in Parlamentul Romaniei. Majoritate care, foarte bine, poate da si un alt guvern.

Si asa, PSD ajunge marele perdant in tot acest joc politic. Si fara functia de presedinte al Romaniei, si fara guvern. Mai mult chiar ajung acolo unde nu le-a placut deloc: IN OPOZITIE.

Si cum in politica se spune ca trebuie sa ai rabdare pentru a ajunge acolo unde ti-ai propus, daca acesta ar fi planul strategilor din PNL, atunci poate fi inteles pasul facut de liberali zilele trecute. (Adrian Dimitriu)

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.