DOINA FEDEROVICI, ales membru titular in cadrul Organizatiei pentru Initiativa Central – Europeana Dimensiunea Parlamentara

doina federovici - senator psd

Joi, in plenul reunit al Camerei Deputatilor si al Senatului Romaniei, au fost alesi parlamentarii care vor face parte din organizatiile parlamentare internationale.

In cadrul dezbaterilor, senatorul PSD Doina Federovici a fost ales membru titular in cadrul Organizatiei pentru Initiativa Central – Europeana Dimensiunea Parlamentara.
Romania a aderat la ICE la 1 iunie 1996 cu ocazia reuniunii de la Viena a ministrilor afacerilor externe ai tarilor membre ale Initiativei, Parlamentul Romaniei fiind membru cu drepturi depline in cadrul acestui for international din anul 1996,
In anul 2009, Romania a exercitat pentru prima data atat la nivel guvernamental, cat si parlamentar, Presedintia Initiativei Central -Europene. Delegatia Parlamentului Romaniei este alcatuita din 14 parlamentari (7 membri titulari si 7 membri supleanti), distribuiti in cele trei comisii generale ale ICE-DP a declarat senatorul Doina Federovici.
In prezent, din acest for de cooperare parlamentara fac parte 18 state, dintre care noua state membre UE – Austria, Bulgaria, Cehia, Italia, Polonia, Romania, Slovacia, Slovenia, Ungaria – si noua state ne-membre UE – Albania, Belarus, Bosnia si Hertegovina, Croatia, R. Macedonia, R. Moldova, Muntenegru, Serbia si Ucraina.
Adunarea Parlamentara se intruneste cel putin o data pe an, in sesiunea de toamna, in tara care detine presedintia ICE-DP. In acest moment presedintia ICE-DP este detinuta de Ucraina.
Adunarea Parlamentara dezbate teme de interes comun pentru membrii sai, iar la final este adoptat un document final care este transmis sefilor de Guvern si ministrilor de externe din statele ICE.
Grupul parlamentar al PSD din Senatul Romaniei a avut dreptul sa faca o singura nominalizare pentru un membru titular si o singura nominalizare pentru un membru supleant in acest for, senatorul Doina Federovici fiind sustinut si ales pentru pozitia de membru titular.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.