Doina Federovici, despre timpul acordat verificarii sanatatii copiilor

In anul 2014 propunerea legislativa privind ziua libera pentru ingrijirea sanatatii copilului initiata de senatorul PSD Doina Federovici, alaturi de Gabriela Firea si Ecaternia Andronescu, a fost adoptata de Parlament.

La acea ora, initiatorii explicau ca, in Romania, problemele de sanatate in cazul copiilor, in special in cazul celor foarte mici, sunt numeroase. 
 
Potrivit datelor EUROSTAT din 2012, mortalitatea infantila depaşeşte 9,4 la mie, aproape dublu fata de media europeana. Principalele cauze de deces sunt bolile (90%) şi doar 10% din aceste decese sunt cauzate de accidente.
 
„Vizita la medic macar o data pe an pentru verificarea starii de sanatate a copiilor şi pentru efectuarea analizelor de sange este o necesitate. Este mult mai usor pentru toti factorii implicati sa prevenim decat sa combatem” a declarat coinitiatorul acestui proiect de lege, senatorul Doina Federovici.
 
Propunerea legislativa, care intre timp a devenit lege şi este, acum, completata prin normele de aplicare aprobate de Guvern in aceasta saptamana, prevede ca angajatorii au obligatia sa acorde o zi libera, sau doua, in functie de numarul copiilor, pentru ingrijirea sanatatii minorilor, pentru orice salariat ce o solicita.
 
„Salutam aprobarea normelor metodologice şi faptul ca initiativa noastra are deja efecte in realitate. Sunt parinte şi ştiu cat de mult inseamna sa ai timp pentru a te ocupa de sanatatea copilului tau. Este o lege necesara care vine in intampinarea tuturor parintilor pentru o mai buna monitorizare a starii de sanatate a micutilor. Nu pot decat sa ma bucur ca demersurile noastre s-au finalizat cu succes.”, a subliniat senatorul PSD.
 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.