DOINA FEDEROVICI: Guvernul a alocat 87 de milioane de lei pentru plata drepturilor insotitorilor persoanelor cu dizabilitati

doina federovici - senator psd

Guvernul a aprobat in sedinta de miercuri alocarea a 87 de milioane de lei pentru plata drepturilor insotitorilor persoanelor cu dizabilitati.

„In urma cu doua saptamani, am adresat o intrebare ministrului finantelor publice, domnul Daniel Chitoiu, prin care sesizam situatia fondurilor insuficiente pentru plata asistentilor personali ai persoanelor cu handicap grav si a indemnizatiilor lunare a acestora. Intrebarea a avut la baza solicitarile primarilor de pe raza judetului Botosani care se aflau in imposibilitatea acordarii acestor sume, situatiile fiind diferite: o parte aveau sumele necesare dar nu aveau plafon de salarii- acest aspect fiind rezolvat saptamana trecuta, cealalta parte neavand fondurile necesare pentru plata acestor drepturi. In urma analizei efectuate pe baza conturilor de executie la data de 31 octombrie 2013, a nivelului maxim al cheltuielilor de personal pe unitati administrativ-teritoriale ale judetului Botosani si solicitarilor unitatilor administrativ-teritoriale privind asigurarea necesarului pana la finele anului 2013 s-a constatat ca necesarul pentru judetul Botosani este de 5500 mii lei. Aceste aspecte au fost aduse la cunostinta primului ministru Victor Ponta care s-a implicat personal in rezolvarea acestei situatii extrem de sensibile. Am certitudinea ca, in urma acestei alocari stabilite in sedinta de miercuri a Executivului, se vor putea achita integral aceste drepturi restante si curente ale asistentilor si a indemnizatiilor cuvenite persoanelor cu handicap din judetul Botosani”, a declarat senatorul PSD Doina Federovici.

Tot in sedinta de miercuri, Guvernul a alocat 75 de milioane de lei Ministerului Afacerilor Interne – „ultimele datorii de pe vremea domnului Boc”, pentru plata uniformelor si alte 40 de milioane de lei care vor merge catre Ministerul Educatiei Nationale.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.