Doina Federovici: “Guvernul a aprobat cea mai mare investitie din fonduri europene pentru Vorona, un nou campus scolar”

Guvernul a aprobat la sfarsitul lunii martie a acestui an, prin intermediul Programului Operational Regional construirea unui nou campus scolar in comuna Vorona, in valoare de 5,4 milioane de euro, care va fi finalizat pana la sfarsitul acestui an.

Proiectul Campus Scolar-Liceul Tehnologic ,,Stefan cel Mare si Sfant’’ este cea mai mare investitie pe fonduri europene obtinuta de comuna Vorona.
 
“In urma demersurilor pe care le-am facut la nivelul autoritatilor centrale pentru finantarea infrastructurii educationale de la nivelul judetului Botosani s-a demarat construirea unui nou campus scolar pentru Liceul Tehnologic ,,Ștefan cel Mare si Sfant’’ din Vorona, care reprezinta cea mai mare investitie din bani europeni pentru aceasta comuna. Am promis inainte de alegerile din 2012 ca vrem sa facem Guvernare pentru Botosani si ne tinem de cuvant”, a declarat senatorul PSD, Doina Federovici.
 

Inceput cu mult entuziasm in 2007, proiectul a fost blocat in 2009 din cauza lipsei de finantare si parea condamnat definitiv la nerealizare spre marea dezamagire a beneficiarilor din zona Voronei.

 
Speranta realizarii proiectului a renascut in 2014, cand, in urma demersurilor guvernamentale pe POR, s-a pus la dispozitie o linie de finantare pe Axa prioritara 3-Imbunatatirea infrastructurii sociale si a fost nevoie de un efort deosebit pentru refacerea intregii documentatii la nivelul cerintelor Ghidului de finantare.
 
“In urma realizarii acestei investitii, elevii care vor urma cursurile Liceului Tehnologic din Vorona nu vor mai fi nevoiti sa faca zilnic naveta intre scoala si localitatea de domiciliu. De asemenea, prin construirea de noi ateliere tehnologice, elevii se vor putea specializa in mai multe domenii si astfel va creste forta de munca calificata in domeniile deficitare din judetul Botosani”, a declarat primarul comunei Vorona, Aurel Stefan.
 
In noul campus scolar vor fi cazati atat elevii din comuna Vorona, cat si cei din localitatile invecinate. 
 
Astfel, vor fi realizate 100 de locuri de cazare pentru elevi si 10 garsoniere pentru profesorii care nu locuiesc in Vorona, o cantina,  10 noi sali de clasa, mai multe ateliere pentru activtitatile practice, o sala si un teren de sport. Liceul Tehnologic ,,Ștefan cel Mare si Sfant’’ din Vorona este frecventat in prezent de 800 de elevi, care sunt din toata zona de sud-vest a judetului Botosani.
 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.