Doina Federovici: “Guvernul a aprobat cresterea salariului cu 12% pentru 60.000 de persoane din educatie”

Guvernul a aprobat ieri cresterea cu 12% a salariului pentru 60.000 de persoane, cadre nedidactice din invatamantul preuniversitar şi universitar.

“Cresterea veniturilor personalului nedidactic din educatie reprezinta o promisiune indeplinita a actualului Guvern, care si-a luat angajamentul de a spori nivelul de trai pentru toate categoriile sociale si profesionale din Romania pana in 2016. Consider ca aceasta masura arata respect fata de partenerii sociali din domeniul educatiei si este un semn de valorizare a muncii pentru cei care isi aduc contributia la desfasurarea procesului de invatamant”, a declarat Doina Federovici.
 
Majorarea veniturilor va intra in vigoare de la 1 august anul acesta si se refera la salariile de baza ale personalului nedidactic din invatamantul preuniversitar de stat, inspectoratele şcolare şi unitatile conexe, institutiile de invatamant superior de stat şi din bibliotecile centrale universitare. 
 
De asemenea, aceasta marire salariala are in vedere si cuantumul sporurilor, indemnizatiilor şi a celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care nu fac parte din salariul de baza, in masura in care personalul işi desfaşoara activitatea in aceleaşi conditii.
 
„Masura este justificata avand in vedere Acordul incheiat intre Guvernul Romaniei şi federatiile sindicatelor reprezentative din invatamant şi tinand cont de faptul ca in Ordonanta de urgenta nr. 83/2014 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2015 sunt prevazute creşteri salariale de 5%, incepand cu 1martie 2015 şi cu 1 septembrie 2015 numai pentru personalul didactic şi didactic auxiliar, omitandu-se personalul nedidactic din invatamant.” a completat senatorul social democrat.
 
La nivelul judetului Botosani, vor beneficia de aceasta majorare salariala.
 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.