Home Politica Doina Federovici : „Guvernul a confirmat infiintarea Centrului Sportiv National Botosani”

Doina Federovici : „Guvernul a confirmat infiintarea Centrului Sportiv National Botosani”

Senatorul PSD Doina Federovici a anuntat marti ca a primit confirmarea din partea Guvernului Romaniei pentru infiintarea Centrului Sportiv National Botosani. 

Decizia Executivului vine in urma mai multor demersuri incepute inca din 2013 de catre parlamentarul PSD, impreuna cu autoritatile locale.
 
In raspunsul la interpelarea senatorului social-democrat pe aceasta tema, Ministerul Tineretului si Sportului a confirmat ca s-a constituit deja un grup de lucru care va gestiona infiintarea a 7 complexuri sportive nationale in mai multe judete ale tarii, printre care se numara si judetul Botosani. 
 
Decizia a fost luata in baza programului de reforma propus de ministrul Gabriela Szabo pentru descentralizarea sportului romanesc.
 
„Am insistat la nivelul Ministerului Tineretului si Sportului ca unul dintre aceste centre sportive nationale sa fie la Botosani. Am aratat ca in ultimii cinci ani sportivii botosaneni de performanta au obtinut peste 700 de medalii in competitiile nationale si internationale. Clubul Sportiv din Botosani a fost in primele 5 judete ale tarii conform clasamentului Ministerului Tineretului si Sportului. Deci cred ca meritam din plin sa avem un centru sportiv national in judetul nostru”, a explicat Doina Federovici.
 
Conform senatorului PSD, constituirea Centrului Sportiv National Botosani va fi cea mai mare investitie in domeniul sportului din Botosani din ultimii 15 ani.
 
„Este un proiect care se inscrie in programul Guvernare pentru Botosani pe care l-am propus botosanenilor atunci cand am fost alesi in Parlamentul Romaniei. Ne tinem de acest program si sper ca prin realizarea acestui centru sportiv national, judetul nostru va deveni un etalon in sportul romanesc de performanta”, a adaugat Federovici.
 

In prezent, la nivelul judetului Botosani, activeaza Clubul Sportiv Botosani care si-a inceput activitatea in 1973 cu patru ramuri sportive, ajungand in prezent la opt sectii in care activeaza 15 antrenori, dintre care sase voluntari. 

 
Baza sportiva a clubului este formata din mai multe sali dotate cu echipamente pentru antrenamente, o cantina si 22 camere modernizate cu cate doua locuri cu baie proprie.
 

Exit mobile version