Doina Federovici: Marea migratie politica a avut loc cand PNL a plecat de la USL spre PDL

doina federovici

Vicepresedintele PSD Botosani, Doina Federovici, a declarat ca ordonanta de urgenta privind migratia alesilor locali, aprobata la inceputul saptamanii de Guvern, reprezinta o reparatie pentru deturnarea vointei alegatorilor care au votat la alegerile din 2012 prin migrarea PNL de la USL catre PDL.

Potrivit acesteia, prin constituirea Aliantei Raului PNL-PDL intai la Botosani si apoi la nivel national, votul masiv pentru USL si impotriva regimului Basescu a fost deturnat. La doar doi ani de la alegeri, liberalii au tradat romanii care au votat USL si au migrat in masa catre PDL si Traian Basescu.
 
“In 2012 au fost doua mari blocuri politice – unul pro Basescu, reprezentat de PDL, si altul anti- Basescu reprezentat de USL. Sunt foarte multi primari PNL care au fost alesi pentru pozitia lor anti-Basescu iar acum ei sunt fortati sa sustina Alianta Raului PDL-PNL. Ce le spun acesti primari oamenilor care i-au votat? Cum justifica ei in fata lor faptul ca in urma cu doi ani ei erau anti-Basescu si anti-PDL iar acum sunt in aceeasi tabara cu ei? Ordonanta data de guvern le permite alesilor locali sa revina pe pozitia din care au fost alesi”, a declarat senatorul PSD, Doina Federovici.
 
Odata cu ruperea USL si constituirea Aliantei Raului PNL-PDL, mai multi alesi locali ai PNL si-au manifestat intentia de a continua proiectul USL alaturi de PSD si au refuzat asocierea cu PDL si regimul Basescu. Printre acestia se numara si primarul orasului Saveni, Relu Tirzioru. La inceputul saptamanii, si Dumitru Chelariu, primarul din Pomarla a anuntat la randul sau, trecerea sa la PSD.
 
“Marea migratie politica a avut loc cand PNL a plecat de la USL spre PDL. Liberalii au intors armele, insa decizia a fost luata de cativa lideri de la centru. Primarii, consilierii locali si judeteni liberali nu au fost intrebati daca sunt de acord. Ei au fost fortati sa mearga in noua Alianta a Raului, sub amenintarea pierderii mandatului”, a declarat Doina Federovici.
 
PSD Botosani declara ca alesii social-democrati raman consecventi si sprijina in continuare programul de guvernare al USL. Totodata, acestia fac un apel catre toti alesii locali care se simt tradati de actuala configuratie politica de dreapta sa ramana continuatorii proiectului USL.  

comunicat PSD

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.