Dolineaschi: Vama Stanca-Costesti, un pilon in dezvoltarea relatiilor comerciale dintre Romania si Moldova

Secretarul General al PSD, deputatul Andrei Dolineaschi a anuntat astazi, 24 iunie a.c. ca deschiderea Vamii Stanca-Costesti este un obiectiv strategic pentru promovarea judetului Botosani.

„Vama de la Stanca-Costesti reprezinta un pilon pentru dezvoltarea relatiilor comerciale dintre Romania si Republica Moldova. Este prima vama de marfuri din judetul nostru, care va permite comertul cu produse alimentare intre cele doua state.  Este un obiectiv care va aduce beneficii judetului nostru. Ii multumesc primului ministru Victor Ponta ca m-a sprijinit sa duc la indeplinire o promisiune pe care am facut-o botosanenilor, in urma cu noua luni, in Stefanesti”, a declarat Andrei Dolineaschi.
 
Inaugurarea noului punct de fronitera are loc o data cu liberalizarea regimului de vize pentru cetatenii moldoveni si reprezinta un pas inainte in ceea ce priveste parteneriatul dintre Moldova si Romania. 
 
Cooperarea dintre cele doua state a  fost sustinuta permanent prin actiuni concrete de primul-ministru Victor Ponta: realizarea gazoductului Iasi-Ungheni prin care Moldova importa gaze mai ieftine din Romania, donarea unui numar de 100 de microbuze scolare pentru autoritatile moldovene. 
 
Deputatul PSD isi exprima regretul ca nu poate participa la inaugurarea punctului fito-sanitar de la Vama Stanca-Costesti, la care va fi prezent presedintele ANSVSA, Dumitru Baiculescu precum si autoritatile locale din judetul Botosani. 
 
Motivul absentei sale este participarea la votul din Parlament prin care va fi adoptat Noul Cod Fiscal si Codul de Procedura Fiscala prin care se vor reduce taxele si impozitele pentru toti romanii.
 
„Regret ca nu pot sa iau parte la inaugurarea acestui proiect, in care m-am implicat foarte mult. Din pacate s-a suprapus cu votul pe codurile fiscale, pentru care PSD a cerut sprijinul botosanenilor. Voi merge in Parlament sa-i reprezint pe botosaneni si in special pe cei 20.000 de semnatari ai apelului adresat tuturor parlamentarilor din judet de a sustine reducerea de taxe si impozite prevazute in noile coduri”, afirma Andrei Dolineaschi.
 
Parlamentarii PSD si-au exprimat deja sustinerea fara rezerve a noului regim fiscal si le-au cerut si celorlalti deputati si senatori botosaneni sa voteze proiectul in Parlament. Pana in prezent apelul PSD Botosani nu a primit niciun raspuns.
 
comunicat
 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.