Elena Udrea: „Avem datoria sa sustinem si sa promovam brandurile romanesti”

Presedintele PMP, Elena Udrea, a organizat joi, 23 octombrie, la Bucuresti, un eveniment de promovare a brandurilor romanesti din industria confectiilor. Sub genericul „Confectionam romaneste”, actiunea a reunit manageri ai fabricilor din acest sector si a avut drept scop identificarea perspectivelor de dezvoltare a acestuia.

„Ideea acestui eveniment mi-a venit ca urmare a nenumaratelor vizite pe care le-am facut in fabricile de confectii din Romania inca din 2012. Am inteles care sunt principalele probleme ale acestei industrii si mi-am asumat sa incerc sa indrept aceasta situatie si sa sprijin un domeniu pe care il consider important pentru ca ofera locuri de munca pentru peste 300.000 de femei”, a spus Elena Udrea.

Candidatul PMP la presedintie a subliniat necesitatea promovarii produselor autohtone, incurajand romanii sa opteze mai des pentru creatiile “Made in Romania”.

“Sunt convinsa ca, daca ne uitam in sifonier, cele mai multe din lucrurile pe care le avem sunt facute in alta parte. In schimb, daca mergem afara, multe produse care se vand sub nume cunoscute, constatam ca sunt facute, de fapt, in Romania. Ma consider un politician patriot. A cumpara produse romanesti nu inseamna insa doar mandrie nationala, inseamna si o economie care functioneaza, locuri de munca si venituri mai mari la buget”, a punctat Elena Udrea.

Referindu-se la masurile necesare pentru sprijinirea angajatilor implicati in industria confectiilor, liderul PMP a facut referire la posibilitatea pensionarii anticipate a femeilor care lucreaza in fabricile din acest domeniu. Ea a explicat ca, incepand cu varsta de 50 de ani, acestea se confrunta deja cu probleme serioase de sanatate.

Elena Udrea a subliniat, de asemenea, necesitatea adoptarii unor masuri de sustinere a patronatului din aceasta ramura, intrucat “este foarte greu sa ai comenzi atunci cand pe piaţa interna trebuie sa susţii un nivel al salariilor, dar si costuri foarte mari care vin din taxe si impozite”.

Prezidentiabilul PMP a reiterat nevoia unui sprijin consistent din partea statului in vederea stimularii acestei industrii.

“Cred ca sprijinul statului este obligatoriu. Falimentul acestei ramuri ar insemna sute de mii de femei somere, care, de cele mai multe ori, sunt singurele surse de venit in familiile lor. Ma voi bate pana la capat sa punem in practica masurile hotarate de noi in aceasta seara”, a promis Elena Udrea.

In cadrul evenimentului a fost organizata si o prezentare de moda inedita a creatiilor autohtone, a caror protagoniste au fost chiar angajate ale unor fabrici de confectii din Romania.

24 octombrie 2014

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.