Elena Udrea: „Ca Presedinte, voi fi un partener de incredere al oamenilor de afaceri din Romania”

Presedintele PMP, Elena Udrea, a participat vineri, 24 octombrie, la o intalnire cu reprezentanti ai Uniunii Nationale a Patronatului Roman. In cadrul intrunirii, au fost aduse in atentie problemele cu care se confruntă mediul de afaceri din Romania si solutiile necesare pentru normalizarea functionării acestuia.

„Este esential ca de acum incolo, relatia dintre clasa politica si mediul de afaceri sa se normalizeze. Asa cum exista ea astazi, nu foloseste Romaniei”, a spus Elena Udrea.

Ea a explicat ca greseala care a generat aceasta stare de lucruri este faptul ca „oamenii de afaceri din Romania au cautat, de cele mai multe ori, relatii privilegiate cu statul, in loc sa se organizeze si sa devina un partener egal al acestuia in sustinerea dezvoltarii economiei”.

„Cred ca trebuie abandonam aceasta abordare si sa pornim o constructie care sa fie in avantajul acestei tari. Patronatele din Romania nu se manifesta puternic in raport cu statul, iar relatia cu acesta este de cele mai multe ori oculta“, a spus Elena Udrea.

Prezidentiabilul PMP a dat asigurari ca va fi un partener de incredere al oamenilor de afaceri din Romania si va initia „un nou tip de relatie, in interesul ambelor parti”, intrucat  „nu exista dezvoltare economica, nu exista posibilitatea de a ridica standardul de viata al cetatenilor acestei tari fara a sprijini mediul de afaceri, fara a-i da sansa sa se dezvolte, sa poata genera locuri de munca, sa poata plati taxe si impozite”, a afirmat Elena Udrea.

„Va sustin sa facem pasi concreti in acest sens. In mine gasiti un partener onest si deschis. Astazi, afaceristii se roaga ca statul sa nu le mai puna piedici, daramite sa-i ajute, iar aceasta situatie nefiresca si daunatoare economiei trebuie sa inceteze”, a adaugat liderul Partidului Miscarea Populara.

Elena Udrea a propus, in acest sens, elaborarea unei liste de solutii si a unui calendar de implementare a acestora.

“Propunerea este ca, dupa ce vom discuta pe marginea ideilor pe care le aveti pentru a imbunatati situatia mediul de afaceri din Romania, sa avem o lista de solutii pe care sa o implementam, prin modificarea Legislatiei sau prin alte mijloace pe care le putem folosi”, a conchis Elena Udrea.

24 octombrie 2014
Departamentul de Comunicare al PMP Botosani
 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.