Elena Udrea: „In favoarea primilor doi candidati s-au implicat reprezentanti ai serviciilor secrete”

Presedintele PMP, Elena Udrea, a acuzat, miercuri, implicarea unor reprezentanti ai serviciilor secrete in campania electorală, folositi pentru a-i sabota candidatura „in favoarea primilor doi competitori”.

„Cred că in favoarea celor doi candidati au intrat si reprezentanti ai serviciilor secrete. O spun cu toata responsabilitatea unui candidat la Presedintia Romaniei”, a afirmat Elena Udrea intr-o conferinta de presa la sediul partidului.

Prezidentiabilul PMP a facut referire, in acest sens, la „o schema cunoscuta deja, folosita de oameni din SIE”, „pe reteaua Voiculescu”, cuprinse in analize facute de „cunoscatori ai mecanismelor oculte din spatele faptelor”.

„Informatia publicata pe un site din Germania, potrivit careia as fi implicata in dosarul EADS a aparut dupa o schema cunoscuta deja, folosita de oameni din Serviciul de Informatii Externe. Acestia sunt folositi in astfel de situatii tocmai pentru a lansa atacuri care, apoi, sa fie preluate in Romania pe reteaua Voiculescu. De aceea, nu m-a mirat vazand astazi ca acest atac a fost preluat la Romania TV, la Antena 3, oameni deja avizati asupra aparitiei acestor informatii din care au facut mari subiecte de dezbatere”, a afirmat Elena Udrea.

Candidatul PMP la Presedintie a calificat toate acuzatiile formulate la adresa sa drept o „strategie de campanie”, care „are drept tinta electoratul Elenei Udrea, decisiv pentru castigarea Presedintiei”. „E un atac nemaiintalnit la adresa unui candidat din ultimii 25 de ani din Romania. Faptul ca sunt acuzata fara argumente si fara probe de lucruri cu care nu am nicio legatura arata ca este un atac concertat, este o strategie de campanie electorala, care are ca tinta electoratul Elenei Udrea”, a punctat liderul Partidului Miscarea Populara.

Elena Udrea a explicat ca, in ultima vreme, „tot mai multe voci” i-au cerut sa renunte la candidatura „in favoarea unui candidat de dreapta”. „In ultimele 48 de ore, personal, la partid, in teritoriu, pe surse, direct, oficial, neoficial, mi se cere sa renunţ la candidatura in favoarea unui candidat. Este inca o proba ca batalia care se duce in acest moment este pentru a muta electoratul Elenei Udrea in favoarea unui candidat dintre cei doi de pe primele doua locuri in turul doi, şi anume Ponta sau Iohannis”, a declarat Elena Udrea.

Presedintele PMP a negat ferm orice implicare in dosarele Microsoft sau EADS. „Nu am nicio legatura cu afacerea Microsoft. Incercarea de a ma asocia cu posibila implicare a fostului meu sot in dosarul Microsoft este fortata si facuta doar pentru a avea un nou motiv de atac. (…) Nu  am cum sa am legatura cu dosarul EADS. Nu am fost ministru, nu am avut nicio calitate oficiala in timpul semnarii contractelor pentru EADS. Cine dorea sa stie intr-adevar daca as putea sa fiu sau nu implicata sunt ministrii de Interne care au gestionat acest contract. Este exclus ca numele meu sa fi fost implicat in acest dosar”, a conchis Elena Udrea.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.