EUROPARLAMENTARE 2014! Botosanenii uniti impotriva discriminarii romanilor

Peste 20.000 de semnaturi pentru Petitia „Romania merita mai mult”, initiata de PSD Botosani impotriva discriminarii romanilor in Europa. Campania continua!

PSD Botosani a anuntat ca a depasit pragul de 20.000 de semnaturi stranse de la botosaneni pentru sustinerea Petitiei „Romania merita mai mult”, pentru combaterea discriminarii romanilor in Europa.

Presedintele organizatiei, deputatul Andrei Dolineaschi, a declarat ca actiunea de strangere de semnaturi va continua pana la sfarsitul acestei luni si ca va fi sustinuta in Parlamentul European de catre viitorii eurodeputati PSD.

„Este impresionanta sustinerea pe care am primit-o din partea botosanenilor. Petitia «Romania merita mai mult» e prima actiune de o asemenea amploare, in care un numar mare de persoane reactioneaza impotriva unor acte de discriminare pe criterii nationale, la nivelul statelor din Uniunea Europeana. Sunt mandru ca sunt botosanean si sper ca aceasta actiune sa ne dea incredere tuturor romanilor sa stam cu fruntea sus in Europa, fara sa ne mai fie teama sa spunem ca suntem romani”, a declarat Andrei Dolineaschi, care, in calitate de prim semnatar al petitiei, ii va reprezenta la Bruxelles pe toti cei care au sustinut acest demers impotriva discriminarii romanilor in Europa.

Romanii vor sa fie respectati in Europa

Prin petitia anti-discriminare „Romania merita mai mult”, semnatarii cer respect pentru romanii din Europa, tratament egal pentru acestia din partea autoritatilor si respectarea drepturilor si libertatilor din Tratatul privind Functionarea Uniunii Europene si Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene.

Cei care au semnat petitia solicita Comisiei Europene sa declanseze anchete preliminare cu privire la numeroasele discriminari publice la care au fost supusi romanii, precum si identificarea unor mecanisme care sa sanctioneze tratamentul discriminatoriu manifestat de autoritatile din alte state ale Uniunii impotriva cetatenilor romani.

PSD Botosani ii cheama la vot pe semnatarii petitiei

Presedintele PSD Botosani a facut un apel la toti semnatarii petitiei sa vina duminica la vot sa voteze pentru a trimite in Parlamentul European reprezentanti care sa duca aceasta actiune pana la capat si sa sustina petitia in fata Comisiei Europene si in plenul Parlamentului.

„E momentul ca toti trimisii nostri in Parlamentul European sa reprezinte interesele romanilor, nu ale altora. Aceasta petitie este un semnal serios din partea botosanenilor impotriva unor europarlamentari precum Monica Macovei, Elena Basescu, Cristian Preda sau altii ca ei, care au prezentat Romania in fata strainilor ca o tara de hoti si de neaveniti. Eu stiu ca, dimpotriva, sunt multi romani harnici si cinstiti care sunt cu mult peste majoritatea nemtilor, francezilor, englezilor sau italienilor”, a subliniat Andrei Dolineaschi.

Tricolorul in casele botosanenilor

In cadrul actiunii de strangere de semnaturi, toti botosanenii care si-au manifestat sprijinul fata de demersul PSD au primit o brosura cu textul petitiei care va ajunge la Bruxelles. Brosura a fost insotita de un autocolant cu tricolorul sub care sta scris sloganul „Romania merita mai mult”.

In municipiul Botosani si pe tot cuprinsul judetului semnatarii petitiei au afisat autocolantul, inclusiv pe propriile automobile sau pe usa locuintei.

Cei care doresc sa semneze petitia si sa primeasca autocolantul cu tricolorul se pot adresa la sediul PSD din municipiul Botosani.

Biroul de presa al PSD Botosani

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.