EUROPARLAMENTARE 2014! Carti donate de Forta Civica romanilor din Ucraina!

O delegatie de la Forta Civica a participat duminica, in orasul Darabani, la simpozionul international „Basarabia – 202 ani de lacrimi si durere”, organizat de Asociatia „Prietenii Basarabiei, Bucovinei si tinutului Hertei”.

„Am avut ocazia sa discutam cu romani din Republica Moldova si din stravechi localitati razasesti intemeiate de Stefan cel Mare si aflate astazi in Bucovina ucraineana. Primarului dintr-o asemenea localitate, cu 99% populatie de nationalitate romana, i-am daruit cele circa 300 de volume de carte romaneasca pe care membrii Forta Civica Botosani le-au colectat in acest scop. Edilul a primit darul nostru cu lacrimi in ochi”, a declarat conducatorul delegatiei de la Forta Civica, prof.dr. Daniel Botezatu, totodata candidat la alegrile europarlamentare.

Acesta a fost insotit la eveniment de prof. Tudor Maxim, prof. Lucian Sarbu, liderul organizatiei Forta Civica Darabani, si de cativa membri ai Organizatiei de Tineret.

„Tuturor fratilor romani din Republica Moldova, dar mai ales din Bucovina astazi ucraineana, care se simt parasiti de guvernantii nostri, le-am transmis, prin mesagerii lor la simpozion, gandul bun al presedintelui Mihai Razvan Ungureanu si angajamentul acestuia pentru sprijinirea integrarii europene a Republicii Moldova si pentru pastrarea identitatii nationale a romanilor bucovineni”, a mai adaugat prof.dr. Daniel Botezatu.

Biroul de presa

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.