EUROPARLAMENTARE 2014! Doina Federovici: Avem semnale ca PDL si PMP pregatesc fraudarea votului

doina federovici

Coordonatorul campaniei electorale a PSD Botosani, doamna senator Doina Federovici, a transmis tuturor social-democratilor sa se pregateasca pentru o tentativa de frauda electorala din partea PDL si PMP, ce ar putea avea loc chiar pe 25 mai, in ziua votului, in interiorul sectiilor de votare.

„Am primit mai multe semnale din tabara PDL si PMP cu privire la pregatirea unor actiuni de frauda electorala in sectiile de votare. Daca au intr-adevar astfel de intentii ii avertizez ca membrii PSD au fost mereu bine instruiti pentru combaterea fraudei electorale. Iar legea pedepseste aspru astfel de infractiuni”, a declarat Doina Federovici.

Sefa campaniei electorale a PSD a subliniat ca cei care intentioneaza sa fraudeze votul la urne mizeaza pe complicitatea tacita a reprezentantilor celorlalte partide politice, care se vor coaliza impotriva PSD in sectiile de votare.

„Am vazut ca toate partidele care ne sunt adversare in campanie s-au coalizat impotriva PSD, iar reprezentantii nostri vor fi singuri in sectiile de votare. Se va miza pe un moment de neatentie sau pe oboseala de la sfarsitul zilei cand se numara voturile. Le spun insa ca membrii nostri au fost mereu bine instruiti si au o buna experienta in depistarea fraudei”, a spus senatoarea social-democrata Doina Federovici.

Atentie la „votul multiplu” si la „votul absentilor”!

Doina Federovici le-a atras atentia membrilor PSD asupra a doua metode care ar putea fi utilizate cu predilectie de catre adversarii politici in sectiile de votare.

Prima dintre ele este asa-zisul vot multiplu, prin care reprezentantii PDL sau PMP inmaneaza unor alegatori cu care s-au inteles mai multe buletine de vot, iar la finalul zilei, dupa incheierea votarii, intr-un moment de neatentie al reprezentantului PSD, vor semna in dreptul unor alegatori care nu s-au prezentat la urne, pentru a justifica voturile introduse suplimentar in urne.

A doua metoda preferata de PDL si PMP este asa-numitul „vot al absentilor”, prin care inainte de inceperea votarii se introduc mai multe buletine de vot in urna, stampilate pe „cine trebuie”. Apoi, dupa ce incepe votarea, cei de la PDL si PMP vor incerca sa profite de neatentia reprezentantului PSD si vor semna in dreptul unor persoane despre care se stie ca sunt plecate din tara si nu vor vota la scrutinul electoral.

„Sa vina la urne daca nu vor sa le fie furat votul de PDL sau PMP”

Doina Federovici ii indeamna pe cei care nu vor sa le fie furat votul de catre PDL sau PMP sa se prezinte la urne pe 25 mai.

„Pentru cei care nu vor ca votul lor sa ajunga in sacii PDL sau PMP, cel mai sigur este sa se prezinte la vot ca sa-si exercite acest drept democratic. Daca ai votat si ai introdus votul in urna, nimeni nu ti-l mai poate fura”, a explicat senatoarea PSD Doina Federovici.

PSD-istii pregatiti sa intervina

Sefa campaniei PSD Botosani mai spune ca social-democratii vor fi pregatiti sa intervina pentru sesizarea oricaror nereguli.

„Reprezentantii nostri vor avea deja completate intampinarile si contestatiile pentru fiecare tip de frauda electorala. Daca vor observa ceva in neregula, vor depune imediat sesizarea la presedintele biroului electoral al sectiei de votare. Iar daca va fi cazul, vom sesiza si organele judiciare pentru a aplica legea”, a mai spus Doina Federovici.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.