EUROPARLAMENTARE 2014! Dolineaschi anunta plan de dezvoltare pentru Moldova!

andrei dolineaschi

Andrei Dolineaschi, presedintele PSD Botosani, a sustinut saptamana trecuta ca guvernul are ca prioritate demararea unui plan de dezvoltare pentru Moldova.

Anuntul a fost facut in timpul vizitei premierului Victor Ponta si a vicepremierului Liviu Dragnea in Botosani.

Social-democratii anunta ca deputatul PSD, Andrei Dolineaschi, a initiat de mai mult timp discutii la nivelul Guvernului, pentru stabilirea unui plan prioritar pentru redresarea regiunii.

In cursul vizitei de saptamana trecuta a primului ministru si a vicepremierului, a fost pentru prima oara cand guvernantii au facut trimitere in mod oficial la un Plan special de dezvoltare pentru Moldova.

Mai mult decat atat, pe anumite surse din presa, au aparut detalii privind strategia pregatita de guvern pentru redresarea Regiunii Nord-Est.

Primul punct din Planul pentru Moldova il reprezinta drumul Botosani-Suceava, vizitat de premierul Victor Ponta, vineri, 16 mai. DN 29, care leaga cele doua judete reprezinta cea mai mare investitie in infrastructura pentru Botosani din ultimii 30 de ani. Drumul va fi inaugurat in august, anul acesta, cu un an inainte de termenul prevazut in contractul incheiat cu constructorii drumului.

Din punct de vedere al cifrei de afaceri din unitatile locale, regiunea Nord-Est se afla pe locul sapte la nivel national, cu doar 7,2% din cifra de afaceri totala la nivel national. Masurile luate de guvernul Ponta pentru stimularea mediului de afaceri se inscriu in logica relaxarii fiscale.

Astfel, pentru perioada urmatoare vor intra in efect o serie de masuri precum: eliminarea a 70 de taxe parafiscale, subventionarea  la fiecare angajator pentru 20 de locuri de munca nou-create si scutirea de impozit pe profitul reinvestit.

Social-democratii sustin ca pentru toate aceste obiective, fondurile europene sunt vitale. Acestia considera ca daca pana acum lipsa unei abordari regionale pentru alocarea de fonduri europene a determinat o absorbtie nesatisfacatoare pentru tara noastra, urmatoarea perioada va cuprinde alocari in baza necesitatilor. Astfel, Moldova, fiind o zona vulnerabila, va primi mai multe fonduri europene pentru dezvoltare.

„Moldova este o zona cu potential regional si european. Insa, nu putem concura cu alte zone, precum Brasov si Cluj daca nu eliminam decalajul de dezvoltare. Fondurile europene, finantarile externe nerambursabile, dar mai ales planul de dezvoltare anuntat de premierul Victor Ponta, pentru Moldova reprezinta instrumentele pe care le avem la indemana pentru a aduce bunastare in regiune. Este absolut necesar sa tratam cu seriozitate acest plan de dezvoltare si sa il ducem pana la capat”, a declarat presedintele PSD Botosani, Andrei Dolineaschi.

Biroul de presa al PSD Botosani

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.