EUROPARLAMENTARE 2014! Mihai Razvan Ungureanu, la slujba de pomenire a bunicului sau, in Draguseni! (FOTO&VIDEO)

Locuitorii comunei Draguseni l-au avut sambata dimineata oaspete pe Mihai Razvan Ungureanu, presedintele Partidului Forta Civica. Acesta a tinut sa fie prezent acolo unde bunicul sau, mort pe campul de lupta in cel de-al Doilea Razboi Mondial, si-a petrecut mare parte din viata.

Liderul de la Forta Civica a mers la Monumentul Eroilor Neamului, din Draguseni, unde a depus o coroana pentru a cinsti memoria localnicilor cazuti in lupta pentru tara, printre care si bunicul sau. Mormantul bunicului sau este insa in Slovacia.

DA CLICK PE POZA PENTRU A VEDEA GALERIA FOTO!

„L-am gasit in Cimitirul Eroilor Romani din Zvolen. Sunt acolo si osemintele altor ostasi romani. Eu l-am intrebat pe tatal meu daca e cazul sa il aducem acasa si mi-a spus nu. Ramane alaturi de camarazii sai. Dumnezeu sa il odihneasca in pace”, a spus, vizibil coplesit de emotii, Mihai Razvan Ungureanu.

Pe aceeasi placa comemorativa de la Monumentul Eroilor Neamului din Draguseni este trecut si numele strabunicului sau, cazut in lupta in Primul Razboi Mondial.

Haralambie Ungureanu, bunicul fostului premier, a fost cadru didactic in Podriga, comuna Draguseni, iar pe campul de lupta, ca locotenent in armata romana, si-a dat viata in Muntii Tatra, la Dekis, in martie 1945.

Sambata, in memoria fostului locotenent cazut la datorie, in Draguseni s-a oficiat o slujba de pomenire la care a ajuns si nepotul acestuia, Mihai Razvan Ungureanu, alaturi fiindu-i la slujba de pomenire si multi localnici.

„Este o zi speciala pentru mine, un moment cu totul special. Era invatator la Podriga, dar a plecat la oaste atunci cand s-a dat ordinul de mobilizare, cu vecini de ai lui din toata zona Vlasinestilor. Au fost trimisi pe front sa lupte impotriva Uniunii Sovietice. A fost ranit de doua ori si decorat cu cele mai inalte ordine germane. Se intoarce la Iasi, alaturi de camarazii pe care i-a putut salva. Nu a avut timp decat sa-si sarute familia, dupa care pleaca din nou pe front”, a spus Mihai Razvan Ungureanu.

Inainte de a ajunge la Draguseni, Mihai Razvan Ungureanu a vizitat si o fabrica de confectii din Saveni. Aici a stat de vorba cu salariatele si le-a explicat cat de important este ca acestea sa mearga la vot pe 25 mai.

LA DRAGUSENI

LA SAVENI

1 COMENTARIU

  1. un gest foarte frumos din partea lui mru.familia ungureanu, o familie de patrioti.mru are cu ce se mandri.nu ca altii care se lauda cu tata-socru.

Comments are closed.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.