Home Politica EUROPARLAMENTARE 2014! Mihai Turcanu si-a felicitat colegii de Ziua Medicului Veterinar

EUROPARLAMENTARE 2014! Mihai Turcanu si-a felicitat colegii de Ziua Medicului Veterinar

Medicina veterinara din Romania se afla la moment aniversar si se mandreste cu o istorie frumoasa legata de data de 15 mai.

Pe 15 mai 1861, Domnitorul Alexandru Ioan Cuza a dat un decret semnat prin care a inceput sa functioneze „Scoala de Medicina Veterinara”, in cadrul „Scolii de Medicina si Farmacie”, infiintata de Carol Davila.

Tot pe 15 mai, dar zece ani mai tarziu, 14 medici veterinari au semnat o „Declaratiune” care a stat la baza infiintarii „Asociatiei Medicilor Veterinari din Romania”. Aceasta a fost desfiintata in 1949, pentru ca pe 15 mai 1971 sa se reinfiinteze, iar ulterior sa fie denumita „Asociatia Medicilor Veterinari din Romania”.
EUROPARLAMENTARE 2014! PSD: Coalitia Basescu initiata la Botosani, parafata la nivel national! => https://reporterul.ro/politica/europarlamentare-2014-psd-coalitia-basescu-initiata-la-botosani-parafata-la-nivel-national-6694 La al VI–lea Congres National de Medicina Veterinara din 1994, ziua de 15 mai a fost aleasa ca fiind „Ziua Nationala a Medicului Veterinar”.

Astazi, medicina veterinara din Romania are peste 6.000 de reprezentanti activi.

Profesia de medic veterinar este una liberala si independenta, cu organizare autonoma, si serveste apararii sanatatii animalelor si sanatatii publice.

„Ma mandresc ca fac parte din marea famile a medicilor veterinari romani carora vreau sa le transmit un mesaj de felicitare pentru aniversarea noastra! Sunt medic veterinar si cunosc problemele cu care profesia noastra se confrunta, iar prin bunele relatii pe care le am cu colegii din judet si din tara, voi putea duce problemele noastre in Capitala Europei, acolo unde isi pot gasi rezolvare”, a declarat medicul veterinar Mihai Turcanu, candidat la Parlamentul European pe listele PNL.

Departamentul de Comunicare al PNL Botosani

EUROPARLAMENTARE 2014! PSD: Coalitia Basescu initiata la Botosani, parafata la nivel national! => https://reporterul.ro/politica/europarlamentare-2014-psd-coalitia-basescu-initiata-la-botosani-parafata-la-nivel-national-6694

Exit mobile version