EUROPARLAMENTARE 2014! Norica Nicolai, Mihai Turcanu si Rares Manescu, la Vaslui (FOTO)

Vizitele lui Mihai Turcanu, candidatul PNL pentru Regiunea de Nord-Est la euroalegerile din 25 mai, au continuat cu mai multe evenimente si intalniri in judetul Vaslui.

Aici, i s-a alaturat si europarlamentarul Norica Nicolai, cea care deschide lista PNL la alegerile pentru Parlamentul European.

Cei doi, insotiti de presedintele PNL Vaslui, deputatul Florin Ciurariu, vicepresedintele CJ, Corneliu Bichinet si candidatul Vasluiului la europarlamentare, Simona Polak, s-au intalnit cu vasluienii in piata din Radeni, comuna Dragomiresti.

Mihai Turcanu le-a vorbit producatorilor de legume prezenti despre necesitatea ca produsele autohtone sa aiba acces mai usor pe pietele de desfacere din Romania.

Mihai Turcanu le-a prezentat fermierilor din Vaslui si cateva dintre proiectele sale de sprijinire a agriculturii: suplimentarea fondurilor pentru microfinantarea agriculturii in cadrul GAL-urilor, posibilitatea de asociere cu organisme similare din alte tari ale Uniunii Europene si implementarea in Romania a politicilor care sprijina direct mica productie agricola.

„Vaslui se afla in topul judetelor din Romania cu cel mai mic PIB pe cap de locuitor, ceea ce-l face cel mai sarac judet din Regiunea de Nord-Est, la randul sau cea mai saraca regiune din Uniunea Europeana. Vizita in anumite localitati din judetul Vaslui – Duda, Epureni si altele – m-au convins inca o data ca, in calitate de europarlamentari, trebuie sa facem toate demersurile pentru a urca aceasta regiune in clasament astfel incat sa nu mai ocupe aceasta rusinoasa ultima pozitie”, a declarat Mihai Turcanu in cadrul vizitei in judetul Vaslui.

Un prim pas pe care Mihai Turcanu il va face pentru a putea consulta constant populatia din Vaslui este sa-si deschida aici un cabinet de europarlamentar.

Delegatia liberala a vizitat si localitati care se confrunta cu problema explorarii si exploatarii gazelor de sist.

Europarlamentarul Norica Nicolai a atacat, la Puiesti, deciziile conducerii PSD a judetului, la comada premierului Victor Ponta, de a da autorizatii firmei americane care doreste sa exploateze gazele de sist. Norica Nicolai si-a aratat ingrijorarea ca localitatea Puiesti ar putea deveni noua Pungesti si a amintit ca in cadrul Parlamentului European s-au facut demersuri ca problema gazelor de sist sa fie discutata transparent.

„Oamenii continua batalia lor impotriva explorarii si exploatarii gazelor de sist. Am discutat si cu primarul comunei Puiesti, care va fi urmatoarea victima a Guvernului Ponta si a Companiei Chevron, pentru ca recent, pe 1 aprilie, presedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, dadea autorizatia de explorare pentru o parcela din extravilanul comunei Puiesti. Acolo, desi cetatenii au cerut un referendum pentru a se pronunta cu privire la problema gazelor de sist si au existat decizii ale CL in acest sens, acestea au fost atacate in Contencios administrativ de Prefectura. Ce se intampla aici in legaturã cu acest subiect, este emblematic pentru comportamentul duplicitar al PSD, care atunci cand a avut nevoie de voturi, in campania electorala, era prin alesii locali in fruntea mitingurilor si marsurilor impotriva acestor proiecte. Astazi, aceiasi alesi locali, impreuna cu Victor Ponta, sunt mari sustinatori ai acestui proiect”, a declarat Norica Nicolai, in urma discutiei cu liderii Miscarii de Rezistenta de la Pungesti.

La Vaslui, Norica Nicolai a atacat si pactul de coabitare dintre Victor Ponta si Traian Basescu, pact care are o singura miza: sa scarbeasca populatia pana cand o indeparteaza de dreptul de vot, astfel incat „Romania sa fie dominata de un gen de formula politica totalitara, dictatoriala”.

Tot la Vaslui au fost prezenti si secretarul general al PNL, Rares Manescu, alaturi de deputatul Dan Motreanu.

Impreuna cu liderii PNL Vaslui si cu secretarul general regional, Mihai Turcanu, acestia au sustinut o sedinta organizatorica pentru ziua votului.

Departamentul de Comunicare al PNL Botosani

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.