EUROPARLAMENTARE 2014! PSD Botosani: De ce se teme PDL de sloganul „Mandri ca suntem romani?”

doina federovici

PSD Botosani a depus contestatie la Biroul Electoral Central (BEC) impotriva deciziei Biroului Electoral Judetean (BEJ) Botosani care a admis solicitarea PDL privind inlaturarea materialelor de campanie ale Aliantei PSD-UNPR-PC inscriptionate cu sloganul „Mandri ca suntem romani” si „Romania puternica in Europa”.

In pofida deciziei BEJ Botosani, social-democratii considera ca demersul PDL Botosani este sorti esecului, la fel cum s-a intamplat si cu celelalte filiale ale PDL din Salaj, Cluj, Satu Mare, Calarasi, Neamt, Alba, Dolj, Mures, Olt, Prahova sau Teleorman, unde BEC a respins deciziile birourilor judetene.

Pentru PDL a fi patriot inseamna a fi infractor

In plangerea PDL se invoca faptul ca sloganul „Mandri ca suntem Romani” si „Romania puternica in Europa” ar afecta ordinea de drept, intrucat s-ar inocula ideea ca doar cei care voteaza Alianta PSD-UNPR-PC s-ar putea simti mandri ca sunt romani si ca doar astfel Romania va avea ceva de spus in Europa.

In opinia PSD, o astfel de interpretare este pur subiectiva si nu are nicio legatura cu cea ce prevede legea electorala.

„Argumentele invocate de PDL sunt inadmisibile si profund anti-romanesti. Dansii pretind ca a fi mandru ca esti roman contravine ordinii de drept. E ca si cum ai spune ca a fi patriot inseamna a fi infractor. Un roman adevarat nu ar fi facut niciodata ceea ce au facut cei de la PDL. Ei ar vrea probabil sa interzicem folosirea cuvantului Romania in campania electorala”, a declarat sefa de campanie a PSD Botosani, Doina Federovici.

Europarlamentarii PSD-UNPR-PC nu vor defaima Romania cum a facut-o PDL in 2012.

PSD Botosani considera ca cele doua sloganuri reprezinta o promisiune ferma din partea viitorilor europarlamentari ai Aliantei PSD-UNPR-PC ca nu vor defaima niciodata Romania si nu vor duce campanii de intoxicare in Parlamentul European impotriva interesului national, asa cum au facut-o in timpul referendumului din 2012 mai multi europarlamentari democrat liberali, care acum se regasesc pe listele PDL sau PMP.

„In 2012, doamna Monica Macovei, care e si acum pe listele PDL pentru Parlamentul European, cerea ca Romania sa nu mai aiba dreptul de a vota in Uniunea Europeana pentru ca a fost suspendat presedintele Basescu. Tot europarlamentarii PDL spuneau ca Romania e o tara de hoti si de incompetenti. Cred ca de aici vine reticenta PDL fata de sloganul nostru „Mandri ca suntem romani”, a spus senatoarea PSD, Doina Federovici.

Cele doua sloganuri, un angajament al viitorilor europarlamentari PSD-UNPR-PC

PSD Botosani subliniaza ca utilizarea celor doua sloganuri de catre Alianta electorala PSD-UNPR-PC reprezinta un angajament din partea europarlamentarilor acestei formatiuni ca vor reprezenta cu mandrie Romania in Parlamentul European, astfel incat tara noastra sa fie respectata si sa beneficieze de un tratament egal cu toate celelalte state membre ale Uniunii Europene, asa cum este prevazut in art. 4, alin. (2) din Tratatul privind Uniunea Europeana, conform caruia „Uniunea respecta egalitatea statelor membre in raport cu tratatele, precum si identitatea nationala”.

Biroul de presa al PSD Botosani

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.