EUROPARLAMENTARE 2014! PSD: Guvernul Ponta repara nedreptatile regimului Basescu-Boc

Social-democratii sustin ca o mare parte dintre angajamentele luate de Victor Ponta si echipa sa, in 2012, au fost realizate.

Angajmentele respectate se refera la reintregirea salariilor tuturor bugetarilor, cresterea salariului minim pe economie cu 20%, cresterea pensiilor in functie de rata inflatiei, restituirea CAS-ului retinut de guvernul Boc, majorarea ajutoarelor pentru incalzire, majorarea indemnizatiei pentru cresterea copilului.

„Guvernul Ponta a venit la guvernare in 2012 cu sprijinul a 70% dintre alegatori. Ne-am angajat sa reparam marile nedreptati facute de guvernarea Basescu-Boc, si in decurs de 24 de luni am reusit sa redam demnitatea celor umiliti de un regim care a incercat sa acapareze toata tara”, a declarat seful de campanie al PSD, Doina Federovici.

Mai mult, cei de la PSD sustin ca rata de crestere economica din ultimii 4 ani, de 3,5% a facut ca masurile sociale sa poata sa fie sustinute pe termen mediu si lung. Rata inflatiei este astazi de 1.6% iar deficitul bugetar a scazut la 2,5%.

In opinia social-democratilor, sustenabilitatea masurilor economice este data si de cresterea absorbtiei fondurilor europene de la 7% la 34% si de cresterea exporturilor intr-un ritm accelerat.

„Romania are astazi cel mai mare PIB de la Revolutie incoace. Acest fapt ne permite sa sustinem masurile sociale. Rata de inflatie a scazut ceea ce a facut ca si preturile alimentelor sa scada. Faptul ca nu ne mai indatoram pentru plata salariilor si pensiilor, asa cum se facea in timpul guvernarii Basescu-Boc este mare lucru. Ne imprumutam cu costuri mult mai mici, si doar pentru investitii in educatie, sanatate, in domenii cheie pentru dezvoltare”, a completat senatoarea Doina Federovici.

In ceea ce priveste agricultura, liderii PSD sustin ca Uniunea Europeana incepe sa recunoasca pozitia de top a tarii noastre in regiune.

Astfel, datele arata ca Romania a inregistrat productii record in agricultura iar reducerea TVA la paine de la 24% la 9% a determinat reducerea pretului la raft. Succesul masurii determina extinderea programului si la alte alimente de baza.

Conform datelor prezentate de social-democrati, producatorii de lapte si carne de vita din zonele defavorizate primesc astazi un sprijin financiar in limita unui plafon de 30 de milioane de euro.

O alta problema stringenta pentru agricultori o reprezinta blocajul in plata subventiilor din agricultura. 2,7 miliarde de lei au fost acordate pentru beneficiarii schemelor de plati unice pe suprafata, ceea ce inseamna reluarea activitatilor agricole pentru peste un milion de fermier.

„Am avut cea mai buna productie anul acesta. Acest lucru se datoreaza si faptului ca acordam plati anticipate pentru pregatirea campaniei agricole inca din 2012. Avem proiecte europene finalizate pe agricultura care au creat aproape 30.000 de locuri de munca. Noi suntem mandri de agricultura romaneasca, suntem convinsi ca daca vom mentine ritmul de lucru vom deveni lideri regionali si poate chiar europeni in urmatorii ani”, a incheiat Doina Federovici.

Biroul de presa al PSD Botosani

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.