Home Politica EUROPARLAMENTARE 2014! PSD: Primirea Aspaziei Cojocaru in PNL, un nou pas spre...

EUROPARLAMENTARE 2014! PSD: Primirea Aspaziei Cojocaru in PNL, un nou pas spre Coalitia Basescu

aspazia cojocaru

PSD considera ca primirea fostei judecatoare a Curtii Constitutionale, Aspazia Cojocaru, in PNL Botosani este un nou pas spre „Coalitia Basescu”.

Liderii social-democrati sunt de parere ca atragerea unui nume atat de important din anturajul presedintelui Traian Basescu de partea liberalilor botosaneni arata inca o data ca Florin Turcanu, alaturi de Crin Antonescu urmaresc formarea unei coalitii impreuna cu presedintele Traian Basescu.

Doina Federovici, sefa de campanie a PSD Botosani a declarat ca „Aspazia Cojocaru reprezinta votul care in 2012 a inclinat balanta. Cu ajutorul ei, Traian Basescu a revenit la Cotroceni iar 7,4 milioane de voturi ale romanilor au fost aruncate la cosul de gunoi. Botosanenii merita sa afle pe cine primeste Turcanu in partid”.

Inscrierea Aspaziei Cojocaru in PNL, o cunoscuta sustinatoare a presedintelui Traian Basescu, vine in contextul in care, acelasi partid l-a exclus de pe listele pentru Parlamentul European pe Mircea Diaconu.

Mircea Diaconu este cunoscut ca unul dintre cei mai vehementi oponenti ai lui Traian Basescu si a regimului sau.

„Mircea Diaconu a iesit din PNL, si pe usa din spate intra Aspazia Cojocaru. Mircea Diaconu ramane unul dintre cei mai infocati adversari ai regimului Basescu. Insa, Aspazia Cojocaru va intra in istorie ca judecatoarea a carui vot a cantarit mai mult decat cele 7,4 milioane de voturi ale romanilor”, a sustinut senatoarea Doina Federovici.

Social-democratii sustin ca adeziunea Aspaziei Cojocaru la PNL este inca un semn ca pe plan national, liberalii, sub conducerea lui Crin Antonescu se reorienteaza catre o coalitie cu PDL, PMP, PNT-CD, Forta Civica si Noua Republica. Acestia sunt de parere ca reconfigurarea fortelor de pe scena politica prevestesc chiar sustinerea lui Crin Antonescu pentru Cotroceni in schimbul numirii lui Traian Basescu pentru un mandat de premier, dupa alegerile prezidentiale.

„Coalitia Basescu prinde curaj. Si dintre toate judetele tarii, tocmai la Botosani, Antonescu si Basescu isi dau mana. Chiar daca la nivel central purtatorii de cuvant spun altceva, Turcanu a declarat clar si raspicat, ca o va primi fara nicio ezitare in randurile PNL pe Aspazia Cojocaru. Alaturi de UNPR si PC vom continua sa ii reprezentam pe cei 7,4 milioane de romani care au votat in 2012 demiterea lui Traian Basescu. Mai mult, alianta PSD-UNPR-PC, va duce mai departe lupta impotriva regimului Basescu si reconstructia Romaniei. Noi nu abandonam cursa la jumatate”, a incheiat Doina Federovici.

Biroul de presa al PSD Botosani

Exit mobile version