EUROPARLAMENTARE 2014! PSD, singur impotriva discriminarii romanilor!

doina federovici

Sefa campaniei social-democratilor din Botosani, Doina Federovici, a declarat ca PSD este singurul partid care sustine petitia „Romania merita mai mult” impotriva discriminarii cetatenilor romani in Europa.

Reprezentanta PSD sustine ca viitorii europarlmentari social-democrati vor avea ca misiune promovarea petitiei in Parlamentul European.

„Noi ne-am fi dorit ca toti cei 32 de europarlamentari la care are dreptul Romania sa sustina petitia impotriva discriminarii cetatenilor romani in Europa. Din pacate si PNL si PDL dar si celelalte partide care au europarlamentari nu vor sa sustina acest demers”, a explicat Doina Federovici.

Senatoarea social-democrata a subliniat ca petitia pentru apararea romanilor discriminati in Europa face parte din obiectivele ofertei electorale a PSD, care are la baza trei teme majore:

1) Tratament egal pentru Romania in Uniunea Europeana,

2) Respect pentru romani in Europa,

3) Fonduri europene pentru Romania.

Fiecare dintre cele trei teme va reprezenta o directie de actiune a europarlamentarilor PSD in Parlamentul European.

„Desi Romania este unul dintre cei mai mari contribuitori la bugetul Uniunii Europene, tara noastra nu primeste respectul cuvenit in Europa. Amanarea aderarii la spatiul Schengen, mereu justificata de noi si noi conditii, arata ca tara noastra este considerata una de rangul doi in Europa. Mai mult, mecanismul de cooperare si verificare este  inca aplicat dupa 7 ani de la aderare aruncandu-se astfel o lumina negativa asupra sistemului romanesc de justitie”, a spus Doina Federovici.

Senatoarea PSD a mai adaugat ca Romania are de suferit si de pe urma lobby-ului negativ facut chiar  de catre unii europarlamentari romani, care pentru a-l sustine pe Traian Basescu la referendumul din 2012 au mers pana la a cere suspendarea dreptului de vot al Romaniei.

„In timpul referendumului din 2012, europarlamentarii lui Basescu au facut un lobby negativ impotriva Romaniei. Au vandut interesul Romaniei pentru a-i salva scaunul lui Basescu. Cel mai grav gest de atunci a fost solicitarea Monicai Macovei de sanctionare a Romaniei prin suspendarea dreptului de vot in Consiliu European”, a subliniat Doina Federovici care a adaugat ca toti cei care au atacat atunci Romania se regasesc pe locurile eligibile ale partidelor din jurul lui Traian Basescu.

Botosanenii pot sa-i sanctioneze prin vot pe cei care au denigrat Romania.

Doina Federovici a mai spus ca acum, la alegerile europarlamentare, botosanenii care au votat masiv pentru demiterea presedintelui Basescu au acum ocazia sa-i sanctioneze la vot pe cei care au facut propaganda in Europa si au intoxicat cu minciuni oficialiii europeni.

„Propaganda externa a presedintelui Basescu s-a facut atunci prin europarlamentarii PDL. Acestia au actionat impotriva interesului Romaniei. O parte dintre acestia se regasesc pe listele electorale pentru Parlamentul European din partea unor partide care graviteaza in jurul lui Basescu. Deci botosanenii au posibilitatea sa-i sanctioneze la votul din 25 mai”, a explicat Doina Federovici.

Biroul de presa al PSD Botosani

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.