EUROPARLAMENTARE 2014! Sondaj in judetul Botosani: 77% dintre botosaneni impotriva candidaturii lui Turcanu in locul lui Diaconu

59% dintre botosaneni considera ca PNL a facut rau cand a decis sa-l elimine pe actorul Mircea Diaconu de pe lista proprie de candidati pentru Parlamentul European.

Eliminarea lui Diaconu de pe lista PNL, o greseala

59% dintre botosaneni considera ca PNL a facut rau cand a decis sa-l elimine pe actorul Mircea Diaconu de pe lista proprie de candidati pentru Parlamentul European.

Astfel, intr-un sondaj realizat la nivelul judetului Botosani, 36% dintre botosaneni considera ca decizia PNL a fost foarte proasta, in timp ce 23% au spus ca a fost proasta.De cealalta parte, 18% au spus ca a fost o decizie foarte buna, iar 8% ca a fost buna. Restul de 15% dintre respondenti nu s-au pronuntat nici in favoarea, nici impotriva acestei decizii.

Botosanenii resping interventia lui Florin Turcanu pentru fratele sau

Botosanenii se arata si mai nemultumiti fata de interventia presedintelui Consiliului Judetean, Florin Turcanu, pentru a-l pune pe fratele sau, Mihai Turcanu pe lista candidatilor PNL pentru europarlamentare, in locul maestrului Mircea Diaconu.

77% dintre persoanele cu drept de vot din Botosani au o parere proasta si foarte proasta despre o astfel de interventie, in timp ce doar 10% dintre respondenti au o parere buna si foarte buna despre inlocuirea actorului Mircea Diaconu de catre fratele presedintelui Consiliului Judetean. 13% dintre botosaneni au spus ca o astfel de interventie nu este nici buna, nici proasta.

In urma cu o luna, presedintele PSD Botosani, deputatul Andrei Dolineaschi, declara ca „PNL l-a sacrificat pe maestrul Mircea Diaconu pentru a-i face loc pe lista fratelui domnului Turcanu. (…) A fost insa o decizie proasta pentru ca, dupa excluderea domnului Diaconu, PNL nu va mai obtine sapte mandate, cum miza initial. Deci va pierde si PNL, si fratele domnului Turcanu”.

Conform estimarilor dinainte de inceperea campaniei, PNL spera sa obtina 7 mandate din totalul de 32 care revin Romaniei, pentru Parlamentul European.

Initial, fratele presedintelui CJ nu figura in randul candidaturilor eligibile. Insa a reusit sa prinda locul 7 dupa eliminarea de pe lista a actorului Mircea Diaconu, dar conform sondajelor actuale, este foarte probabil ca PNL sa obtina mai putin de 7 mandate.

Sondajul a fost realizat de Piar Media, la comanda PSD Botosani. Datele au fost culese pe baza interviurilor fata in fata, in perioada 14-20 aprilie, pe un esantion de 1.125 de persoane cu domiciliul in judetul Botosani si cu varsta de peste 18 ani. Marja de eroare este ±3%.

Biroul de presa al PSD Botosani

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.