EUROPARLAMENTARE 2014! Sondaj IRES in judetul Botosani: Unul din doi botosaneni ar vota Alianta PSD-UNPR-PC

Daca duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Parlamentul European, Alianta PSD- UNPR-PC ar obtine jumatate din voturile exprimate de botosaneni, estimeaza un sondaj de opinie realizat de Institutul National pentru Evaluare si Strategie (IRES).

Social-democratii ar fi urmati la mare distanta de PNL, care ar obtine 22% din voturi. De remarcat insa ca sondajul a fost realizat inainte de clarificarea candidaturii maestrului Mircea Diaconu, acesta nefiind inclus in variantele prezentate alegatorilor, pentru Parlamentul European.

PDL s-ar situa pe locul al treilea cu doar 10% din optiunile alegatorilor botosaneni care s-ar prezenta la urne la alegerile pentru Parlamentul European.

In afara podiumului, pe locul patru, s-ar afla Partidul Poporului – Dan Diaconescu, cu 4% dintre optiunile exprimate de respondentii sondajului IRES.

Partidul Miscarea Populara, sustinut de presedintele Traian Basescu, s-ar afla abia pe locul al cincilea, cu doar 3% dintre optiuni, adica foarte putin peste marja de eroare a sondajului si la egalitate cu Forta Civica – partidul reprezentat de fostul prim-ministru Mihai Razvan Ungureanu.

PSD votat de cei interesati de politica

Sondajul IRES a analizat intentia de vot pentru partidele politice si prin raportare la gradul de interes pe care il manifesta alegatorii.

Alianta PSD-UNPR-PC ar obtine 62% din voturi, in timp ce intentia de vot pentru PNL ar fi de doar 14%, iar pentru PDL de doar 4%.

De asemenea, social-democratii ar obtine un rezultat mai mare si la nivelul alegatorilor care declara ca sunt interesati sau foarte interesati de alegerile pentru Parlamentul European.

Raportat la acest grup de persoane, Alianta PSD-UNPR-PC ar obtine rezultate cuprinse intre 55 si 56%, in timp ce PNL ar avea acelasi rezultat obtinut la nivel general, respectiv 22%.

Social-democratii votati preponderent in mediul urban. In pofida perceptiei ca electoratul PSD s-ar afla preponderent in zona rurala, sondajul IRES arata ca, dimpotriva, social-democratii ar obtine un scor ceva mai bun in mediul urban, comparativ cu rezultatele obtinute la nivelul intregului judet.

Astfel, in randul alegatorilor care locuiesc la oras, Alianta PSD-UNPR-PC ar obtine 52% din voturi, respectiv cu doua puncte procentuale mai mult decat scorul general, obtinut la nivel de judet.

Si PNL ar obtine un rezultat usor mai bun in mediul urban, respectiv 23% fata de 22% pe intreg judetul.

In schimb, PDL ar intruni un scor mai mic in orase, de numai 8%, fata de 10% pe judet.

Sondajul a fost realizat de Institutul National pentru Evaluare si Strategie (IRES) in perioada 27-29 aprilie 2014, pe un esantion de 1.511 persoane cu varsta de peste 18 ani si cu domiciliul in judetul Botosani.

Marja de eroare este de ±2,6%. Aplicarea chestionarelor s-a facut prin metoda CATI (Computer Assited Telephone Interviewing).

Biroul de presa al PSD Botosani

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.